Και η ΕΥΠ στο κυνήγι της Χρυσής Αυγής

Τα στοιχεία αυτά μπορούν να αποτελέσουν μία σημαντική δεξαμενή για την άντληση πληροφοριών στο πλαίσιο της έρευνας του εισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Υπάρχει μάλιστα και προηγούμενο δικαστικό παράδειγμα όταν οι αρχές ασφαλείας διαλεύκαναν μεγάλο κύκλωμα εκβίασης στον Πειραιά, ερευνώντας άλλη υπόθεση στην εξέλιξη της οποίας «τυχαία» έπεσαν πάνω σε εκβιάσεις.

Οι αρχές στον Άρειο Πάγο έχουν ήδη στα χέρια τους τα στοιχεία τουλάχιστον ενός πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής

και μάλιστα πιθανόν να υπήρξε και επικοινωνία με το πρόσωπο αυτό να δηλώνει έτοιμος να αποκαλύψει συνολικά τη δράση της οργάνωσης αλλά και ειδικά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι σε επαφή, σύμφωνα με άλλες πηγές, και με ακόμα τουλάχιστον 2 πρόσωπα τα οποία ζητούν εγγυήσεις για την σωματική τους ακεραιότητα και τεθούν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προβολέας των εισαγγελικών ερευνών στρέφεται ο πλέον και σε αδικήματα εκβίασης , καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι συμπεριφορές συγκεκριμένων προσώπων παραπέμπουν σε δράση που θυμίζει νονούς της νύχτας και πίσω από αυτούς βρίσκονται μέλη της Χρυσής Αυγής. Και οι δικαστικές αρχές του Πειραιά πάντως προχωρούν σε καταθέσεις μαρτύρων από το φονικό στο Κερατσίνι και το πρωί της Πέμπτης πιθανόν θα καταθέσει η φίλη του Παύλου Φύσσα που ήταν παρούσα στο περιστατικό. Σημαντικός άσος στα χέρια του κ. Βουρλιώτη είναι και η ταυτοποίηση ενός προσώπου που φέρεται να συμμετείχε δύο διαφορετικές επιθέσεις ,μία σε βάρος μελών του ΚΚ στο Πέραμα και μία ακόμα σε βάρος Αιγυπτίων στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Από το πρωί έχουν εξεταστεί ως μάρτυρας από τον αντεισαγγελέα Βουρλιώτη, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλλης, ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και θύμα επίθεσης στο Πέραμα, Παύλος Πουλικόγιαννης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Νότης Μαριάς, ο δημοσιογράφος Δημ. Ψαράς και εκπρόσωποι Αιγυπτίων και Πακιστανών στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα