Η τρικομματική έκλεισε τις … πληγές της

09:12 4/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Δεν υπάρχει ζήτημα εκλογών, έχουμε μία μάχη μπροστά μας που πρέπει να κερδίσουμε για την Ελλάδα και γι αυτή την κυβέρνηση. Τούτο φέρεται ειπώς ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όταν στην αρχή της οι Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης έθεσαν ζήτημα για τις διαρροές περί «συμφωνίας ή εκλογών» που διακινούνταν από γαλάζιας απόχρωσης ιστοσελίδες ένα

24ώρο πριν τη συνάντηση των τριών. Ο Πρωθυπουργός, μάλιστα, φέρεται να δήλωσε ότι αυτά τα σενάρια δεν έχουν ως πηγή τον ίδιο ή στενούς του συνεργάτες.

Έτσι, ο κ. Σαμαράς – ο οποίος ασφαλώς είχε προβληματισθεί από τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ για το «χαράτσι» αλλά και την επιμονή Βενιζέλου σε ανασχηματισμό και προγραμματική συμφωνία- έκλεισε, από τη δική του πλευρά, τα μέτωπα που απειλήθηκε να ανοίξουν στο εσωτερικό της τρικομματικής.

Ο κ. Βενιζέλος, πάλι, όχι μόνον δεν άνοιξε θέμα προγραμματικής συμφωνίας, κυβερνητικού συντονισμού και αλλαγών σε πρόσωπα, πώς θα μπορούσε άλλωστε όταν βρίσκεται στον αέρα η διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά εξερχόμενος απέρριψε συλλήβδην όσα γράφονται (σ.σ. με πηγή βέβαια την ίδια την Ιπποκράτους) για τις επιδιώξεις του ιδίου σχετικά με την συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα.

Όλα αυτά, βέβαια, κατέστησαν δυνατά εξαιτίας του κ. Φ. Κουβέλη, ο οποίος εγκατέλειψε την κάθετη άρνησή του σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ. Ενδεχόμενη εμμονή της ΔΗΜΑΡ στο ζήτημα είναι σαφές ότι θα πυροδοτούσε νέο κύκλο έντασης μεταξύ των τριών εταίρων, που χθες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στους… κυβερνητικούς εαυτούς τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα