Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Οι αερομεταφορές προστέθηκαν στη λίστα της Τουρκικής κυβέρνησης με τους τομείς στους οποίους απαγορεύεται η απεργία. Βάσει αυτής,  η απεργία απαγορεύεται στους τομείς  τραπεζών, εκπαίδευσης, συμβολαιογράφων, υγείας, πολιτικής προστασίας, κηδειών, πυροσβεστικής και στις υπηρεσίες δημόσιων αστικών θαλάσσιων, οδικών και σιδηροδρομικών συγκοινωνιών.

Ο

αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν δήλωσε σήμερα, πως στόχος της απαγόρευσης, αναφορικά με τον τομέα των αερογραμμών, είναι να μην πληγεί η οικονομία της χώρας του, εξαιτίας της απεργίας μιας εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι, οι εργαζόμενοι στις τουρκικές αερογραμμές βρίσκονταν σε λευκή απεργία. Παράλληλα αβέβαια, μέσω sms, 300 εργαζόμενοι φροντιστές, ενημερώθηκαν ότι απολύονται.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η τουρκική Εθνοσυνέλευση ψήφισε τροποποίηση στο νόμο περί συλλογικών συμβάσεων και απεργιών, με αποτέλεσμα να προστεθεί και η αεροπορία στον μακρύ κατάλογο των απαγορευμένων… Σύμφωνα με τον Αλί Μπαμπατζάν «η απαγόρευση της απεργίας θα ισχύει σε τομείς που επηρεάζουν την οικονομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα