Η «ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ» ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Στρατηγικού χαρακτήρα διαφορές περιγράφουν στο σχέδιο πολιτικής απόφασης που κατέθεσαν στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ οι «διαφωνούντες» του κόμματος του Φώτη Κουβέλη.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Οι «διαφωνούντες», που τελικά συγκέντρωσαν κάτι λιγότερο από 20% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στην προχθεσινή ψηφοφορία, εισηγούνται την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ

από την κυβέρνηση και την καταψήφιση των μέτρων. Παράλληλα, εκφράζονται με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά και καταγγέλλουν παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας των συγκυβερνώντων κομμάτων.

«Δυστυχώς η προγραμματική συμφωνία έχει ήδη παραβιαστεί στα βασικά της σημεία, ενώ τα νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση ακυρώνουν το εγχείρημα», σημειώνεται στο σχέδιο πολιτικής απόφασης που κατέθεσαν στην Κεντρική Επιτροπή οι «διαφωνούντες», οι οποίοι συνεχίζουν λέγοντας: «Σε συνδυασμό και με την παραβίαση των προγραμματικών θέσεων της ΔΗΜΑΡ, τεκμηριώνεται ή άποψη ότι τίποτα σε αυτή τη χώρα δεν κινείται με γνώμονα τη συνέπεια και την αξιοπιστία.
Ενώ συμμετείχαμε στην κυβέρνηση με πρόθεση να λειτουργήσουμε ως ανάχωμα στις μέχρι σήμερα ασκούμενες πολιτικές διαπιστώνουμε ότι συνεχίζονται οι παλιές κομματικές και πελατειακές συνταγές και δεν διακρίνεται καμία μεταρρυθμιστική πνοή με προοδευτικό πρόσημο».

«Είμαστε ανήμποροι»

«Οι εκλογές σήμερα πια φαντάζουν σαν μια απλή παρένθεση για την εκτόνωση της λαϊκής οργής. Το κόμμα μας δείχνει ανήμπορο να επηρεάσει ουσιαστικά την κυβερνητική πορεία προς μια διαφορετική κατεύθυνση. Στην πράξη δίνουμε την εντύπωση ότι νομιμοποιούμε άδικες και αδιέξοδες πολιτικές. Στο όνομα της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, υιοθετούνται νεοφιλελεύθερες επιλογές με αποτέλεσμα ακριβώς αντίθετο από το επιδιωκόμενο. Δηλαδή, διαιωνίζεται η αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας στη ζώνη του ευρώ, χωρίς να απομακρύνεται ο κίνδυνος της χρεοκοπίας», τονίζεται στο κείμενο των «διαφωνούντων», οι οποίοι βάλλουν με πυρ ομαδόν κατά της τρόικας: «Σήμερα, η τρόικα συνεχίζει, χωρίς ουσιαστικό αντίλογο από την κυβέρνηση και με προκλητικό τρόπο, την πιστή επιβολή της πολιτικής του 2ου Μνημονίου, που στοχεύει στην αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, στον εκμηδενισμό του κοινωνικού κράτους, στην αποδυνάμωση του δημόσιου τομέα, στην παράδοση στους κανόνες της αγοράς της ρύθμισης της κοινωνίας και της οικονομίας. Δεν πρόκειται για «λάθος συνταγή» όπως πολύ συχνά λέγεται, αλλά για πολιτική επιλογή με την οποία καμία δύναμη της Αριστεράς δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει σχέση. Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι ότι τα μέτρα αναδιανέμουν τον πλούτο της χώρας υπέρ αυτών που ποτέ δεν πλήρωσαν για την κρίση και ρίχνουν τα βάρη , για μια ακόμα φορά, στον γνωστό εύκολο στόχο, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες».

«Να καταψηφίσουμε τα μέτρα»

Κατόπιν όλων των παραπάνω, τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ σημειώνουν ότι «η υπερψήφιση των επικείμενων μέτρων δεν είναι επιλογή διεξόδου από

Keywords
Τυχαία Θέματα