Η παραβολή του Βουδούρη για τον ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ συνέθεσε μία μικρή ιστορία, για να δηλώσει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να σχολιάσει την «αγένεια» όσων αντιδρούν στην υποψηφιότητά του και να καταλήξει πως… αυτά συμβαίνουν «και στις καλύτερες οικογένειες».

Ο Neo παραθέτει αυτούσια την παραβολή του Οδυσσέα Βουδούρη, με τη βεβαιότητα ότι πάσα ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις απηχεί… πλήρως την

πραγματικότητα:

«Η οικογένεια Παπαδόπουλου κάλεσε τον κυρ Νίκο, έναν γείτονα, για ένα δείπνο σπίτι τους. Όχι για να τον στεγάσουν βέβαια αλλά για να συζητήσουν κάποια θέματα της γειτονιάς και να τα αντιμετωπίσουν από κοινού. Ευκαιρία να ανταλλάξουν και κάποιες απόψεις για το που πάει η μικρή τους πόλη. Ο κυρ Νίκος συμπαθεί όλους του Παπαδοπουλαίους, έστω και αν είχαν στο παρελθόν κάποια διαφορά σχετικά με την διαχείριση του Δήμου. Ο κ. Παπαδόπουλος, ένας άνθρωπος έξω-καρδιά, ήθελε καλές σχέσεις με τους γείτονες και είχε χαρεί ειλικρινά που έγινε δεκτή η πρόσκληση.

Με το που πέρασε όμως το κατώφλι, ο κυρ Νίκος, με ένα κουτί γλυκά στο χέρι, πέφτει πάνω στην πεθερά, και πριν προλάβει να την χαιρετίσει, αντί καλησπέρα, τον περνάει γενεές δεκατέσσαρες, γιατί πριν τέσσερα χρόνια λέει δεν είχε συμφωνήσει με μια διαμαρτυρία για τα δημοτικά τέλη. Περιττό να σας πω πόσο άβολα ένιωσε ο κυρ Νίκος. Τι να πεις για την αγένεια κάποιου όταν είσαι καλεσμένος, χωρίς να προσβάλεις και τον οικοδεσπότη. Αλλά τέλος πάντων, κάτι τέτοια γίνονται και στις καλύτερες οικογένειες».

Keywords
Τυχαία Θέματα