Η νέα Ferrari California T ξεμυαλίζει με τις επιδόσεις της

Ένα T κεφαλαίο που προστέθηκε στη ονομασία της California δεν δημιουργεί ερωτηματικά, αλλά δίνει απαντήσεις σε αυτούς που ισχυρίζονταν ότι η California ήταν αυτοκίνητο για γυναίκες.

Η Ferrari California T, όπως είναι η πλήρης ονομασία της περνά στην επόμενη φάση της ζωής έχοντας ως δυνατό χαρτί της το νέο V8 τούρμπο κινητήρα. Αυτός, από τα 3.855 κ.εκ. αποδίδει 560 ίππους στις 7.500 σ.α.λ., ισχύς η οποία μεταφράζεται σε 145 ίππους ανά λίτρο, τιμή η οποία είναι η υψηλότερη στην κατηγορία της. Επιπλέον, με τη ροπή να αγγίζει τα

755 Nm η California είναι ικανή να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα μόλις σε 3,6 δλ.

Παρά τους 70 περισσότερους ίππους που διαθέτει και την αύξηση της ροπής κατά 49%, σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, η νέα California έχει να επιδείξει μείωση της κατανάλωση της τάξης του 15%. Επίσης μειωμένες κατά 20% είναι και οι εκπομπές CO2 με την τιμή που ανακοινώνει ο κατασκευαστής να είναι 250 γρ./χλμ.

Νέες είναι οι ρυθμίσεις που αφορούν την ανάρτηση και το τιμόνι με το τελευταίο να έχει αποκτήσει σημαντικά καλύτερη αίσθηση. Επίσης νέα είναι και τα ελατήρια που χρησιμοποιούνται, όπως και τα μαγνητικά αμορτισέρ τελευταίας γενιάς τα οποία αποκρίνονται 50% πιο γρήγορα σε σχέση με αυτά που αντικαθιστούν και χαρίζουν μεγαλύτερη σταθερότητα στο αμάξωμα και περισσότερη ακρίβεια στους χειρισμούς.

Το αισθητικό κομμάτι της νέας California ανέλαβε το κέντρο σχεδιασμού της Ferrari σε συνεργασία με τον οίκο Pininfarina. Το αποτέλεσμα να τους δικαιώνει απόλυτα για μια ακόμα φορά, αφού χωρίς να καταφύγουν σε υπερβολές κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα σύνολο που αιχμαλωτίζει το μάτι. Στο εσωτερικό έμφαση έχει δοθεί στην πολυτέλεια και την ποιότητα η οποία παρουσιάζεται αναβαθμισμένη, ενώ η διάταξη 2+2 παρέμεινε αναλλοίωτη. Όπως εξάλλου έγινε και με την μεταλλική οροφή, η οποία ανοίγει ηλεκτρικά σε μόλις 14 δευτερόλεπτα. Σε επίπεδο εξοπλισμού ξεχωρίζει η νέα οθόνη αφής 6,5 ιντσών η οποία είναι τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό.

Από το autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα