Η μετανάστευση μέσα από τον φακό του Χράιρ Σαρκισιάν

Το έργο του Hrair Sarkissian ερευνά διαφορετικές θέσεις για τη μετανάστευση, τις διώξεις και τον εκτοπισμό. Η σειρά «Unexposed» ασχολείται με απογόνους Αρμενίων που προσηλυτίστηκαν στο Ισλάμ για να ξεφύγουν από τη γενοκτονία που έλαβε χώρα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915.

Σήμερα αυτοί οι απόγονοι, αφού ξαναβρήκαν τις ρίζες τους, και μετατράπηκαν εκ νέου σε Χριστιανούς, αναγκάζονται να κρύψουν την αρμενικότητα που ανακάλυψαν πρόσφατα. Μη αποδεκτοί από την τουρκική κοινωνία και ταυτόχρονα χωρίς να αποτελούν πλήρως τμήμα της αρμενικής κοινότητας, παραμένουν αόρατοι.

Ο Sarkissian

φωτογράφησε τα σπίτια τους, που αποτελούν το μοναδικό μέρος όπου μπορούν να εκφραστούν χωρίς φόβο και όπου δεν χρειάζεται να κρύψουν το παρελθόν και τις πράξεις των προγόνων τους ή τις δικές τους τωρινές επιλογές.

Ο καλλιτέχνης διερευνά τα κρυμμένα στοιχεία που υπάρχουν σε αυτό που είναι ορατό, αποτυπώνοντας σε αυτή την περίπτωση το παράδοξο που λανθάνει ανάμεσα στους αμετάβλητους, όμορφους χώρους και στις κοινωνικο-ιστορικές πραγματικότητες που αυτοί κρύβουν.

INFO: Γκαλερί Καλφαγιάν, Χάρητος 11, Κολωνάκι, 10675 Αθήνα, 210 7217679, www.kalfayangalleries.com. Δευτέρα, Σάββατο: 10:00 – 15:00, Τρίτη – Παρασκευή: 10:00 – 20:00. Εγκαίνια έκθεσης: 3 Οκτωβρίου 2013 στις 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα