Η κατάρριψη των μύθων

Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού διαψεύδεται η πληροφορία ότι οι συντάκτες του κειμένου έχουν σχέση με τον Γ. Παπανδρέου, παραδέχονται δε, ότι η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιείται έχει κατά καιρούς συμπεριληφθεί στο οπλοστάσιο τους.

Μεταξύ των 15 μύθων που καταρρίπτονται στο κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα smartpost.gr είναι ότι «Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ότι το 6% έλλειμμα για το οποίο δεσμευόταν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν

ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, ότι το έλλειμμα πήγαινε για διψήφιο». Η απάντηση είναι ότι δεν γνώριζαν ότι το έλλειμμα είχε ήδη φτάσει στο οχτάμηνο στο 10% , ότι η ΕΕ προειδοποιούσε από τον Ιούλιο για έλλειμμα μεγαλύτερο του 10%. Η κυβέρνηση Καραμανλή γνώριζε, αλλά απέκρυπτε» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Στον «μύθο» ότι «φούσκωσε» το έλλειμμα του 2009 τονίζεται: «Ακόμη και η ΝΔ που υποστήριζε μέχρι πρότινος ότι το έλλειμμα του 2009 «διογκώθηκε» τεχνητά, πλέον αποδέχεται και υπογράφει ότι όντως το έλλειμμα του 2009 ξεπέρασε το 15%.Για το μύθο του Μνημονίου οι συντάκτες του κειμένου επιτίθενται στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τονίζουν ότι η Ελλάδα δεν μπήκε εξαιτίας συγκεκριμένων δηλώσεων που εκτόξευσαν τα spreads των ελληνικών ομολόγων, αλλά λόγω της οικονομικής πραγματικότητας που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή. «Πολλοί έλεγαν ότι υπήρχαν πολλές εναλλακτικές πηγές δανειοδότησης με δεκάδες δισεκατομμύρια σε πολύ χαμηλά επιτόκια. Οι περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και πρόσφατα της Κύπρου ακόμα που αποφάσισαν και αυτές την ένταξή τους στο μηχανισμό Στήριξης , διέλυσαν όλες τις θεωρίες συνομωσίας και διέσυραν τους συνομωσιολογούντες».

Κατεβάστε το κείμενο των 52 σελίδων εδώ.

Σπάμε τους μύθους from Smart Post
Keywords
Τυχαία Θέματα