Η καγκελαρία κρύβει τη φτώχεια στη Γερμανία

Η εφημερίδα έχει στα χέρια της το πρωτότυπο κείμενο της έκθεσης και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προχώρησε σε… δημιουργική επεξεργασία πριν τη δημοσιοποίησή της. Όπως αναφέρει, οι παρεμβάσεις ξεκινούν ήδη από το προοίμιο, καθώς στην τελική εκδοχή έχει αφαιρεθεί η φράση «

η ιδιωτική κληρονομιά στη Γερμανία είναι πολύ άνισα κατανεμημένη». Παράλληλα, έχουν απαλειφθεί διαπιστώσεις όπως ότι «το 2010 στη Γερμανία σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονταν με μικτό ωρομίσθιο χαμηλότερο των 7 ευρώ», ενώ η καταγγελία μείωσης των πραγματικών μισθών τη τελευταία δεκαετία

για τα πρόσωπα με χαμηλά εισοδήματα έγινε «ένδειξη διαρθρωτικών βελτιώσεων» στην αγορά εργασίας με στόχο τη συγκράτηση της ανεργίας.

«Δεν είναι μια εξωραϊσμένη έκθεση, οι τροποποιήσεις έγιναν έπειτα από συνεννόηση διαφόρων υπουργείων», υποστήριξε στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Εργασίας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία.

Η Suddeutsche Zeitung γράφει πάντως ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρζηγός του FDP, Φίλιπ Ρέσλερ, ότι η πρώτη εκδοχή της έκθεσης του υπουργείου Εργασίας δεν βρισκόταν μέσα στο πλαίσιο των κυβερνητικών θέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα