Παρέμβαση Τέντε για την αποφυλάκιση του 20χρονου

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε απευθύνθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης προκειμένου να αποφασίσει αν πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα για την αποφυλάκιση του 20χρονου ο ο ποίος βγήκε από τον Κορυδαλλό ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα για συμμετοχή σε διπλή ανθρωποκτονία.

Ο ανώτατος εισαγγελέας θα μελετήσει τα δύο πορίσματα που έχουν συνταχθεί για την υπόθεση, και θα αποφασίσει αν πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα.

Το πρώτο πόρισμα, είναι αποτέλεσμα της

προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι για την αποφυλάκιση του 20χρονου δεν έχει καμία ευθύνη η διευθύντρια των φυλακών, αποδίδοντας αμέλεια σε δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Το δεύτερο πόρισμα συνετάγη μετά από άτυπη έρευνα, που διενεργήθηκε από την εισαγγελία της Αθήνας χωρίς να διαπιστωθούν ευθύνες, για κανέναν υπάλληλο, σχετικά με την αποφυλάκιση του κρατούμενου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 20χρονος αθωώθηκε για το αδίκημα της ληστείας, και επιστρέφοντας στον Κορυδαλλό αποφυλακίστηκε, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα για δύο ανθρωποκτονίες και δεν είχε ακόμη λήξει το 18μηνο που είναι το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα