Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΧΡΕΗ ΑΛΛΩΝ

14:40 6/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Η Φινλανδία θα προτιμούσε να προετοιμαστεί για να εγκαταλείψει την ευρωζώνη παρά να πληρώνει τα χρέη άλλων κρατών-μελών της, δήλωσε η Φιλανδή Γιούτα Ουρπιλάινεν στην οικονομική εφημερίδα Kauppalehti.

Η Φινλανδία είναι έτοιμη να εγκαταλείψει το ευρώ, δεν είναι όμως έτοιμη να αναλάβει χρέη άλλων χωρών.Αυτό δήλωσε η Φιλανδή υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν.

Μιλώντας σε σε οικονομική εφημερίδα της χώρας της, η κ. Ουρπιλάινεν δήλωσε ότι  η Φινλανδία έχει δεσμευτεί ότι θα είναι μέλος της ευρωζώνης, όμως δεν έχει αγκιστρωθεί στο ευρώ ούτε θα καταβάλλει οποιοδήποτε τίμημα για

να παραμείνει. «Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο, περιλαμβανομένης της εγκατάλειψης του ευρωπαϊκού ενιαίου νομίσματος», είπε η Ουρπιλάινεν.

Για να συνεχίσει υποστηρίζοντας ότι η συλλογική ευθύνη για τα χρέη (. . .) και τους (οικονομικούς) κινδύνους των άλλων χωρών «δεν είναι κάτι το οποίο προετοιμαζόμαστε να αναλάβουμε».

Η Ουρπιλάινεν παραδέχθηκε ότι η Φινλανδία, μια από τις τελευταίες χώρες της ευρωζώνης το αξιόχρεο των οποίων συνεχίζει να αξιολογείται με τριπλό Α, διατηρεί σκληρή γραμμή σε ό,τι αφορά τον δανεισμό άλλων κρατών-μελών της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα