ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΧΤΕΝΙΣΜΑ» ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ

13:30 6/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Σε εξέλιξη μέχρι την τελευταία στιγμή οι διαβουλεύσεις για το μείγμα των προγραμματικών που θα αναγνώσει το απόγευμα ο Αντ. Σαμαράς. Σε δύσκολη θέση η Δημ. Αρ.

Τις τελευταίες πινελιές στο κείμενο των προγραμματικών που θα αναγνώσει το απόγευμα, αμέσως μετά την ορκωμοσία του ως βουλευτής, βάζει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο, βρίσκονται από χθες οι διαβουλεύσεις

τόσο σε επίπεδο κορυφής (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης) όσο και σε επίπεδο στελεχών (Λαζαρίδης, Σκανδαλίδης, Χατζησωκράτης) προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις σε κρίσιμα θέματα όπως οι αποκρατικοποιήσεις – και δη το ζήτημα της ΔΕΗ – αλλά και οι αλλαγές στο νόμο Ραγκούση. Κατά πληροφορίες, ΠΑΣΟΚ και Δημ. Αριστερά έλαβαν ήδη ένα προσχέδιο κειμένου και δεν αποκλείεται να γνωστοποιηθεί στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη και το τελικό κείμενο της ομιλίας Σαμαράς, ώστε να μην υπάρξουν εκπλήξεις.

Η χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Τρόικα ρίχνει, αναμφισβήτητα, το βάρος της στις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτική προκειμένου να μη δημιουργήσει προσδοκίες. Στον αντίποδα, δεν αποκλείεται το κυβερνητικό σκάφος να αντιμετωπίσει και τις πρώτες αναταράξεις καθώς στο εσωτερικό της Δημ. Αριστεράς δεν πρόκειται να αποφευχθούν οι αντιδράσεις έναντι των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού.

Στελέχη του Μαξίμου διεμήνυαν ότι η ομιλία Σαμαρά – η οποία δεν θα διαρκέσει σχεδόν μία ώρα όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά περί τα 20 λεπτά λόγω και των δυσκολιών που έχει ακόμη με την όρασή του ο Πρωθυπουργός – θα αναδεικνύει την κρίσιμη συγκυρία, την ανάγκη αποκατάστασης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας αλλά και ένα τολμηρό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Ως προς τα ζητήματα της … επαναδιαπραγμάτευσης θα περιλαμβάνονται μεν, ως στόχοι, αλλά μετά την επαναφορά του προγράμματος σε τροχιά υλοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα