«Η δραχμοφοβία θα εξαλειφθεί μόνο όταν η χώρα επιστρέψει στις αγορές»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news», o Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθαρίζει ότι «το πρόβλημα δεν είναι η βιωσιμότητα του χρέους, αλλά η βιωσιμότητα της οικονομίας» και επισημαίνει: «Η δραχμοφοβία θα εξαλειφθεί μόνο όταν το χρέος μειωθεί κάτω του 100% του ΑΕΠ, επιτρέποντας στην

χώρα να δανείζεται ελεύθερα από τις διεθνείς αγορές»

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αποφεύγει να σχολιάσει τους τριγμούς εντός της τρικομματικής κυβέρνησης υπενθυμίζοντας ότι «οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν συμφωνήσει σε μια κυβέρνηση τετραετίας». Αντίστοιχα απαντά και στην πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. για την θέσπιση της απλής αναλογικής, τονίζοντας «Δεν νομίζω ότι οι επείγουσες ανάγκες και τα σοβαρά προβλήματα της χώρας μας επιτρέπουν αυτή την στιγμή την πολυτέλεια για να ανοίξουμε αυτό το θέμα». Εξηγεί, μάλιστα, ότι η θέσπιση αυτής της αλλαγής θα ισχύσει για τις μεθεπόμενες εκλογές.

Για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης συνδέει την ύπαρξη αυτού του κόμματος με την κρίση και εκτίμησε ότι «η οριστική επίλυση των αιτιών της κρίσης θα εξαφανίσει τις ακραίες τάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα