Η απόδειξη του …ψευτοθόδωρου – Μεγάλη απάτη με ταμειακές μηχανές – μαϊμού

10:23 6/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η απάτη στήθηκε απλά. Ο επιχειρηματίες εκδίδει κανονικά αποδείξεις, τις οποίες όμως δεν υποβάλλει ποτέ στην αρμόδια ΔΟΥ. Πως το καταφέρνει; Πολύ απλά. Η ταμειακή μηχανή δεν έχει τη σήμανση του υπουργείου Οικονομικών.

Μια τέτοια περίπτωση, με τρελά κέρδη για τον επιχειρηματία, εντόπισαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ

κατά τον έλεγχο καφετέριας – καφεκοπτείου στην περιοχή της Θήβας. Χρησιμοποιούσε μη δηλωμένες ταμειακές μηχανές και εξέδωσε την τελευταία πενταετία 102.977 αποδείξεις χωρίς αυτές να υποβληθούν ποτέ στην αρμόδια ΔΟΥ για καταβολή ΦΠΑ και λοιπών φόρων. «Τα τελευταία πέντε χρόνια ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έκοβε αποδείξεις με το τσουβάλι αλλά δεν είχε αποδώσει ούτε ένα ευρώ σε ΦΠΑ» λέει κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ, στην εφημερίδα, εκτιμώντας πως η κομπίνα αυτού του τύπου έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Στην Αττική οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ τον Ιανουάριο αποκάλυψαν ακόμα δύο επιχειρήσεις οι οποίες είχαν στήσει πανομοιότυπη κομπίνα. Μια καφετέρια και ένα εστιατόριο χρησιμοποιούσαν παραποιημένο σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή για την έκδοση αποδείξεων – μαϊμούδων. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερναν να κρατούν μακριά από τα μάτια της Εφορίας τα έσοδα από 7.420 συναλλαγές.

Καθώς μάλιστα, όπως διαπιστώνουν οι ειδικοί, η εφευρετικότητα των φοροφυγάδων είναι ανεξάντλητη, δεν είναι λίγοι, αυτοί που χρησιμοποιούν τα «μικρά κομπιουτεράκια με τα μικροσκοπικά πενάκια» που βλέπουμε στις καφετέριες και τα εστιατόρια και χρησιμοποιούνται για την καταγραφή της παραγγελίας, για να εκδίδουν αποδείξεις… φαντάσματα για τις εφορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα