Η ανάλυση των δεδομένων κάθε παίκτη στην υπηρεσία του προπονητή

Η επιτάχυνση, οι επαφές με την μπάλα, η ταχύτητα υπολογίζονται σε πραγματικό χρόνο και μετά συλλέγονται σε μια συγκριτική βάση ατομικών δεδομένων.

«Στην αρχή, ο αισθητήρας βρίσκεται κάπου πάνω στο σώμα του παίκτη, είτε στο παπούτσι, είτε στην επικαλαμίδα, είτε μέσα στην φανέλα. Στη συνέχεια, μεταδίδουμε σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα που έχουμε, στη βάση δεδομένων Χάνα, μέσω των πόλων μετάδοσης που βρίσκονται, πολύ κοντά στους παίκτες, μέσα στο γήπεδο. Άρα το σήμα είναι ενισχυμένο και η ισχύς της ακτινοβολίας πάνω στους παίκτες, ελάχιστη» ανέφερε ο Μπερντ Λέουκερτ, υπεύθυνος της συγκεκριμένης

εφαρμογής που έχει αναπτύξει η εταιρία SAP.

Οι κεραίες στο χώρο προπόνησης μεταδίδουν δεδομένα, που βοηθούν να προσωποποιηθούν οι στρατηγικοί στόχοι που πρέπει να μπουν στον κάθε παίκτη, ώστε να βελτιωθούν οι αδυναμίες του. Οι πληροφορίες αυτές βοηθούν επίσης στη μείωση των τραυματισμών και στη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας του κάθε αθλητή.

«Έτσι ενισχύεται αυτό που γνωρίζω υποκειμενικά. Μου προσφέρει όμως και κάτι που ούτε μπορώ να γνωρίζω, ούτε και να μετρήσω. Για παράδειγμα, αν θέλω να μετρήσω τον χρόνο, ανάμεσα στην ανάκτηση της μπάλας, μέχρι το γκολ, ως προπονητής, μπορώ να πω υποκειμενικά, αν αυτό έγινε σχετικά γρήγορα ή κράτησε πολλή ώρα. Αλλά αν όμως έχω ένα μέσο που μου παρουσιάζει όλα τα δεδομένα, από την ανάκτηση της μπάλας μέχρι το γκολ, σε κάθε προπόνηση, μπορώ, παρατηρώντας τα αποτελέσματα, την επόμενη εβδομάδα, να δουλέψω πάνω σε συγκεκριμένες συνιστώσες» επισήμανε ο Τζούλιαν Νάγκελσμαν, προπονητής της Χόφενχαϊμ.

Για πρώτη φορά, ο προπονητής φυσικής κατάστασης δοκιμάζει μάλιστα τα γυαλιά Google. Αυτή η καινοτομία του επιτρέπει να ελέγξει την ακριβή ταχύτητα του παίκτη και να δει τα ατομικά δεδομένα του καθενός σε μια ταμπλέτα. Όλα αυτά είναι πολύ χρήσιμα σε μια εποχή που όλα τα αθλήματα έχουν μετατραπεί σε μια τεράστια επιχείρηση συμβολαίων και διαφημίσεων.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα