Το βίντεο της συντριβής του Boeing 737 στο αεροδρόμιο του Καζάν

Νεκροί είναι οι 44 επιβάτες και το εξαμελές πλήρωμα. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους, που εξετάζονται από τις αρχές. Η αεροπορική τραγωδία προκαλεί ερωτήματα για την ασφάλεια των αερομεταφορών στη Ρωσία, ενόψει της διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι.

Οι περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες της χώρας

έχουν κακό ιστορικό σε θέματα ασφάλειας πτήσεων. Το 2010 ο συνολικός αριθμός των δυστυχημάτων στη Ρωσία και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες ήταν τριπλάσιος από τον διεθνή μέσο όρο, σύμφωνα με την ΙΑΤΑ. Η κατάσταση βελτιώθηκε το 2011.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος των αερογραμμών του Ταταρστάν, είχε παρουσιάσει προβλήματα και στο παρελθόν. Πέρυσι είχε πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Καζάν, λόγω αποσυμπίεσης στην καμπίνα επιβατών.

«H χώρα μας πενθεί. Οι άνθρωποι πέθαναν άδικα. Οι αερομεταφορές εδώ δεν είναι ασφαλείς. Η ασφάλεια πρέπει να είναι προτεραιότητα», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής, που έσπευσε στο αεροδρόμιο για να αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς.

Το ομόσπονδο κρατίδιο του Ταρταστάν έχει βυθιστεί στο πένθος. Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια κυματίζουν μεσίστιες. Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να αφήσουν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων. Ανάμεσα στους νεκρούς ο γιος του προέδρου Ιρέκ Μινικάνοφ και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Αλεξάντρ Αντόνοφ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν τηλεφώνησε στον πρόεδρο του πλούσιου σε υδρογονάθρακες ομόσπονδου κρατιδίου, Ρουστάμ Μικάνοφ για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα