Η NSA δημοσιοποίησε απόρρητο email του Σνόουντεν

Πολλοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν από καιρό ισχυριστεί ότι ο Σνόουντεν θα έπρεπε να πάει μέσω των εσωτερικών υπηρεσιακών καναλιών της NSA και να διαμαρτυρηθεί για ενδεχόμενες καταχρήσεις και παράνομες δραστηριότητες, αντί να εγκαταλείψει τη χώρα και να διαρρεύσει απόρρητα έγγραφα και μυστικά.

Από την άλλη ο Σνόουντεν έχει πει ότι είχε προσπαθήσει να θέσει ερωτήματα στο εσωτερικό της υπηρεσίας, ακόμα κι αν άλλοι που έκανα κάτι αντίστοιχο

πριν από αυτόν είτε αγνοήθηκαν είτε έφτασαν να διώκονται.

Την Πέμπτη, η NSA δημοσιοποίησε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Σνόουντεν προς το εσωτερικό της υπηρεσίας, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο Σνόουντεν έθεσε ποτέ ανησυχίες σχετικά με παράνομες δραστηριότητες.

Η NSA ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι το e -mail από τον Σνόουντεν στο Γραφείο του Γενικού Συμβούλου, ζητούσε «εξηγήσεις για κάποιο υλικό που ήταν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μόλις είχε ολοκληρωθεί. Το e - mail δεν προέβαλε ισχυρισμούς ή ανησυχίες σχετικά με ατασθαλίες ή κατάχρηση , αλλά έθετε ένα νομικό ζήτημα» και «δεν υπήρχε πρόσθετη παρακολούθηση».

Για υπεκφυγές κατηγόρησα την NSA o δικηγόρος του Σνόουντεν λέγοντας μεταξύ άλλων πως «το πρόβλημα ήταν ότι είχε αναπτυχθεί ένα ολόκληρο σύστημα μαζικής επιτήρησης», το οποίο «θεωρούνταν νόμιμο - χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση του κοινού».

Keywords
Τυχαία Θέματα