Τέσσερα χρόνια φυλακή σε πρώην υπουργό Εσωτερικών

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στην έκδοση «Πράβεν Σβιάτ» (Νομικός Κόσμος), ο δικαστής Τόνι Γκέτοφ υποστήριξε ότι, με τις ενέργειές του, ο κ. Τσβετάνοφ παραβίασε την ανεξαρτησία των διαφορετικών Αρχών, ακυρώνοντας την απόφαση των αρμόδιων δικαστικών οργάνων για παρακολούθηση των τηλεφώνων του Τεοντόροφ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Ορλίν Τεοντόροφ συνελήφθη το 2011 και δικάζεται σήμερα για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών και για κατάχρηση εξουσίας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο αντιπρόεδρος του

GERB Τσβετάν Τσβετάνοφ κατηγόρησε το Σοσιαλιστικό Κόμμα για άσκηση πίεσης στον δικαστή «τα χέρια του οποίου έτρεμαν όσο διάβαζε την ετυμηγορία», όπως είπε.

Ο ίδιος δήλωσε στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ και σε άλλα ΜΜΕ, ότι θα ασκήσει έφεση ενάντια στην καταδίκη του σε «μια από τις τρεις πολιτικές δίκες εις βάρος του».

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παρατείνει την επιτήρηση της Βουλγαρίας καθώς η χώρα απέτυχε να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα και να πατάξει τη διαφθορά, γεγονός που αποθαρρύνει τους επενδυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα