ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ … ΜΑΣΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΙΣ «ΡΟΥΚΕΤΕΣ» ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Aναβλήθηκε για μετά την επανεγγραφή του στο …νέο κόμμα, η προαναγγελθείσα διαγραφή του Θεόδωρου Πάγκαλου από το ΠΑΣΟΚ. Παρά τις προκλήσεις του πρώην αντιπρόεδρου της κυβέρνησης προχθές, η Ιπποκράτους αντέδρασε και χθες …χαλαρά!

Μπορεί στο παρελθόν να έχει προαναγγελθεί σχεδόν η διαγραφή του Θεόδωρου Πάγκαλου

με την πρώτη αφορμή, ωστόσο η αντίδραση της Ιπποκράτους χθες, ήταν πιο …διπλωματική. Τι και αν λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε εξαπολύσει μύδρους κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αμφισβητώντας τον ανοιχτά, τόσο ζητώντας έναν «τριαντάρη» στη θέση του, όσο και κατακρίνοντας τις επιλογές του στη σύνθεση της κυβέρνησης…

Το ΠΑΣΟΚ δεν διέγραψε τον Θεόδωρο Πάγκαλο, γιατί απλούστατα δεν τον θεωρεί μέλος του κόμματος. Όπως και …κανέναν άλλο. Τα όργανα του κόμματος έχουν διαλυθεί και τα νέα μέλη του θα επανεγγραφούν το φθινόπωρο, οπότε και δρομολογείται το συντακτικό του συνέδριο, που μπορεί να σημάνει ακόμα και «ολική ανατροπή» στο ΠΑΣΟΚ, με νέο όνομα, νέα σύμβολα και νέα διακήρυξη.

«Μιλάει ως Έλληνας πολίτης. Δεν μπορούμε να του απαγορεύσουμε να μιλάει», απαντούσαν χθες για τον κ.Πάγκαλο στελέχη της Ιπποκράτους, σημειώνοντας πως εφόσον επανεγγραφεί στο κόμμα, τότε ίσως κληθούν τα πειθαρχικά του όργανα να αποφασίσουν για το μέλλον του. Στην πραγματικότητα, τον καλούσαν εμμέσως να μην ξαναγίνει μέλος του κόμματος, μια και «είναι στη δύση της πολιτικής του καριέρας», όπως έλεγαν με νόημα.

«Κρείττον σιγάν» σχολίασε από την πλευρά της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Εύη Χριστοφιλοπούλου, προσθέτοντας πως οι πολιτικοί είναι καλύτερα να κρίνονται από τα έργα και όχι από τα ʽμεγάλα λόγιαʼ τους. Θύμιζε δε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξελέγη από 240.000 πολίτες μόλις πριν από τρεις μήνες, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν μπορεί να αμφισβητείται η ηγεσία του.  «Οι εμμονές σκοτώνουν τη λογική», σχολίαζε αντιστοίχως ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τα δύο στελέχη πάντως να προτίθενται να συζητήσουν οποιαδήποτε άλλη αλλαγή στο κόμμα, ενόψει της διαδικασίας ανασύστασής του, που ξεκινά στα τέλη της προσεχούς εβδομάδας με τη συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος και μέλλει να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα