Γιατί… χρειαζόμαστε την κρίση

«Παρακολουθώντας την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, φαίνεται ότι πλησιάζουμε γρήγορα αυτό το σημείο κρίσης, όπου το υπάρχον status quo, που είναι πλέον ανυπόφορο, θα απορριφθεί και θα δοθεί μια νέα εντολή για αλλαγή», υπογραμμίζει σε ανάλυσή του και σημειώνει ότι στη νότια Ευρώπη «οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη σημερινή κρίση αναπόφευκτα πυροδοτούν εντολή για αλλαγή».

Υπσοστηρίζει ότι οι κρίσεις είναι μέρη

ενός κύκλου, επισημαίνοντας όμως ότι ο τρόπος με τον οποίο ένα κράτος αντιδρά σε αυτές τις εναλλαγές θα καθορίσει το δρόμο της ανάπτυξης.

Κομβικό σημείο για τη Saxobank αποτελεί η παροχή ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς εκτιμά ότι οι χώρες με μεγάλο ιστορικό ανάπτυξης και προόδου έχουν στηριχθεί στις ΜΜΕ και την πρόσβαση των ΜΜΕ στη χρηματοδότηση. «Από τις τακτικές μελέτες που εκπονεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για το ρόλο των ΜΜΕ στην οικονομία, έχει προκύψει ότι στις «πλούσιες χώρες του Βορρά» σχεδόν τα δύο τρίτα -κατά μέσο όρο- των θέσεων εργασίας προέρχονται από τον τομέα των ΜΜΕ», σημειώνεται στην ανάλυση.

O αναλυτής της Saxo συμπληρώνει όμως ότι «αυτό που χρειάζεται πραγματικά η Ευρώπη για να εξέλθει της κρίσης είναι μια αληθινή εντολή για αλλαγή» και καταλήγει σε ένα μάλλον αμφιλεγόμενο συμπέρασμα: «Η τελευταία τέτοια εντολή που ελήφθη και δόθηκε από έναν πολιτικό, απ’ όσο θυμάμαι ήταν το 1979, όταν η κυρία Θάτσερ».

Keywords
Τυχαία Θέματα