Η υποβάθμιση της Γαλλίας «ρίχνει» ευρώ και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η υποχώρηση των χρηματιστηρίων και του ευρώ είναι περιορισμένη, καθώς η υποβάθμιση της Γαλλίας ήταν αναμενόμενη από τις αγορές. Χθες εξάλλου τα διεθνή χρηματιστήρια είχαν καταγράψει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό τους από τα τέλη Ιουλίου, λόγω της αισιοδοξίας ότι το αμερικανικό κογκρέσο θα επιτύχει συμφωνία για να αποτρέψει τις αυτόματες αυξήσεις φόρων και μειώσεις δαπανών από την αρχή του 2013–τον λεγόμενο «δημοσιονομικό γκρεμό».

Η ισοτιμία του ευρώ, επίσης, αυξήθηκε χθες κοντά στο υψηλό επίπεδο δύο εβδομάδων,

λόγω των ενδείξεων για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης στις ΗΠΑ και της αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα θα λάβει τη χρηματοδότηση που έχει ανάγκη. Οι αγορές περιμένουν τα αποτελέσματα της σημερινής συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, τα οποία αναμένεται ότι θα δώσουν μία κατ’ αρχήν έγκριση για την εκταμίευση προς την Ελλάδα των δόσεων ύψους 44 δισ. ευρώ.

Το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg μεταδίδει ότι η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώνεται για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση, εν μέσω προσδοκιών των επενδυτών ότι οι πιστωτές της Ελλάδας θα συνεχίσουν τη χρηματοδότηση της χώρας. Η απόδοση των ελληνικών τίτλων που λήγουν τον Φεβρουάριο του 2013 υποχώρησε 6 μονάδες βάσης στο 17,17%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 καταγράφει απώλειες 0,21%, ενώ η ισοτιμία του ευρώ υποχωρεί κατά 0,16% και διαμορφώνεται στα 1,2791 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα