ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ – ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ

Δεν… αρέσουν οι τεχνοκράτες που επιλέγονται για το κυβερνητικό σχήμα σε πολιτικά στελέχη της Ν.Δ. Κάνουν λόγο για «αυτοακύρωση» της πολιτικής ενώ και οι θέσεις υπουργοποίησης μειώνονται σημαντικά.

Πριν ακόμη την ανακοίνωσή της, ενστάσεις εκδηλώνονται για την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να δώσει ιδιαίτερο τεχνοκρατικό βάρος στη νέα κυβέρνηση. Η επιλογή πολλών εξωκοινοβουλευτικών στελεχών, και μάλιστα σε κρίσιμους τομείς όπως η Οικονομία, η Ανάπτυξη,

τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, προκαλεί κλυδωνισμούς στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία συνεδριάζει αύριο Παρασκευή στις 13:00 μ.μ.

Πολλά στελέχη της νεότερης γενιάς δεν κρύβουν σε κατ ιδίαν συζητήσεις τους τις ενστάσεις τους για την ακολουθούμενη τακτική ενώ δηλητηριώδη είναι και τα σχόλια του, απελευθερωμένου λόγω μη εκλογής, Ευάγγελου Αντώναρου ο οποίος και σχολίασε πως «δεν καταλαβαίνουν κόμματα και πολιτικοί ότι αυτοκαταργούνται όταν σπρώχνουν δήθεν τεχνοκράτες στην κυβέρνηση, δύο – τρεις ημέρες μετά τις εκλογές;».

Ο δε Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του, απέρριψε επίσης τους σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας, κάνοντας… αυτοκριτική για τη στάση της Ν.Δ. στην κυβέρνηση Παπαδήμου. «Το γεγονός ότι η ΝΔ δε συμμετείχε και σε εκείνη την προσπάθεια της κυβέρνησης Παπαδήμου με πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής με εξαίρεση τους δύο αντιπροέδρους που παραιτήθηκαν νομίζω ότι δε βοήθησε εκείνη την κυβέρνηση να αποκτήσει ακόμη καλύτερο τέμπο. Σήμερα το ίδιο πράγμα κάνει και το ΠΑΣΟΚ παρότι μέχρι προχθές κατηγορούσε. Ελπίζω να μη φανούν οι ίδιες αρρυθμίες». Αυτό που δεν είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι ότι και ο Αντ. Σαμαράς λοξοκοιτάζει… εξωκοινοβουλευτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα