ΑΠΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Οι αιτήσεις από τις ενδιαφερόμενες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100.000, ενώ οι θέσεις που θα επιδοτηθούν, σε ιδιωτικούς και δημόσιους σταθμούς, υπολογίζονται στις 45.000. Αναλυτικά, οι όροι συμμετοχής.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος που εκδόθηκε απευθύνεται πρώτα στις υποψήφιες δομές και στη συνέχεια στις μητέρες που επιθυμούν να επιδοτηθούν. Οι ωφελούμενες μητέρες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής από τις 13/07/2012 έως 23/07/2012.  Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής τόσο οι δημοτικοί, όσο και οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί. Το τελικό ποσό χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ ανέρχεται

στα 125 εκατ. ευρώ. Την τρέχουσα σχολική χρονιά το ποσό που είχαν επιδοτηθεί οι δομές ανερχόταν στα 173 εκατ. ευρώ.

Οι εκκλήσεις των δημάρχων για διατήρηση του ποσού στα ίδια επίπεδα δεν εισακούστηκαν με συνέπεια να είναι ορατός ο κίνδυνος μείωσης όχι μόνο του ποσού που θα λάβουν οι δομές, αλλά και των θέσεων των παιδιών που θα μπορούν να καλυφθούν μέσω του σχετικού προγράμματος. Σύμφωνα με στοιχεία της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ η Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2012 λειτουργεί συνολικά 2.106 δομές που αφορούν την παιδική προστασία και φροντίδα, από αυτές 1.174 συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους,  ενώ 932 χρηματοδοτούνται με δημοτικούς πόρους. Αν συνυπολογιστούν και οι θέσεις που δημιουργούνται μέσα από τις αυτοχρηματοδοτούμενες δημοτικές δομές το σύνολο των επωφελούμενων οικογενειών  τη τρέχουσα σχολική περίοδο φθάνει στις 94.251 οικογένειες, (41.967 από τις συγχρηματοδοτούμενες δομές και 52.284 από τις αυτοχρηματοδοτούμενες δημοτικές δομές).  Στα προγράμματα αυτά εργάζονται συνολικά 9.832 πολίτες.

Προϋποθέσεις ένταξης γυναικών στο πρόγραμμα

Σε ότι αφορά τις ωφελούμενες μητέρες για να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις.

να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ήνα συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ήνα είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ήνα είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης.

Στο πρόγραμμα δεν μπορούν να συμμετέχουν οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του δημοσίου, των ΝΠΔΔ καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ α΄και β΄ βαθμού.

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των ανωτέρω (α-δ) προϋποθέσεων εξαιρούνται οι υποψήφιες μητέρες με παιδιά ΑΜΕΑ, οι οποίες έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για τα ΑΜΕΑ τέκνα τους ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης αλλά μόνο σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), καθώς και στα

Keywords
Τυχαία Θέματα