ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Με ικανοποίηση δέχθηκε,  η ναυτιλιακή κοινότητα την είδηση ότι δημιουργείται και πάλι μετά από τρία χρόνια το υπουργείο Εμπορικής  Ναυτιλίας.

Βέβαια περιμένει με αγωνία το τελικό σχήμα που θα πάρει και το όνομα του νέου υπουργού. Πάνω από πέντε ονόματα φέρονται να κατεβαίνουν στον Πειραιά μεταξύ αυτών είναι οι κ.κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ευθύμιος Μητρόπουλος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιάννης Πλακιωτάκης και ΄Αδωνις Γεωργιάδης. Βέβαια, λέγεται ότι θα τοποθετηθεί ένας υφυπουργός και δύο

γενικοί γραμματείς στους τομείς ναυτιλιακής πολιτικής και λιμενικής πολιτικής. Επίσης δεν έχει διευκρινισθεί αν το Λιμενικό Σώμα θα επανέλθει στο ΥΕΝ.
Εξάλλου,  ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου κ. Χαράλαμπος Φαφαλιός δήλωσε ότι είναι ανάγκη να δημιουργηθεί το ΥΕΝ και τόνισε ότι «η ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία, όπως έχουμε υποστηρίξει για σχεδόν τρία χρόνια τώρα, έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές από τη διάλυση του αυτόνομου και ανεξάρτητου υπουργείου Ναυτιλίας, και την απόπειρα διαχωρισμού του Λιμενικού Σώματος από τη διαχείριση της» και τόνισε ότι «αυτή  η ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της δύναμης του εθνικού νηολογίου και την αναστάτωση της καθημερινής δραστηριότητας των ναυτιλιακών εταιρειών και των πλοίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα