ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ

Το θετικό αποτέλεσμα που θα του δώσει ελπίδες πρόκρισης και θα τον βοηθήσει στο ψυχολογικό κομμάτι ψάχνει ο Παναθηναϊκός απόψε με τη Μάριμπορ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός αφήνει πίσω του το κακό ξεκίνημα του πρωταθλήματος και επικεντρώνεται πλέον στην αποψινή αναμέτρηση της

Σλοβενίας κόντρα στη Μάριμπορ, όπου καλείται να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων του Europa League (22:05, ΑΝΤ1).

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών πέραν της ψυχολογίας και περιμένει ότι οι «πράσινοι» θα βγάλουν στο γήπεδο το καλό ευρωπαϊκό τους πρόσωπο και θα πάρουν τη νίκη. Αρκεί να έχουν:

1. Συγκέντρωση: Στα τρία μέχρι στιγμής παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος και σε αυτά με τη Μάλαγα στα πλέι οφ του Champions League, ο Παναθηναϊκός είχε κενά διαστήματα. Αν και είχε το πλεονέκτημα, το έχανε από δικά του λάθη. Αυτά πρέπει να αποφύγει απόψε.

2. Άμυνα  Η αχίλλειος πτέρνα του μέχρι στιγμής. Η άμυνα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και η απουσία του Μπουμσόνγκ ήταν εμφανέστατη. Η χειρότερη εικόνα ήταν αυτή στη Μάλαγα, την οποία ούτε θέλει να σκέφτεται ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

3. Κέντρο: Ο έλεγχος της μπάλας και η καλή κυκλοφορία είναι το Α και το Ω σε αυτά τα παιχνίδια. Αν θέλει ο Παναθηναϊκός κάτι καλό στο Μάριμπορ, πρέπει να πάρει το χώρο της μεσαίας γραμμής, να ανακόψει το ρυθμό των γηπεδούχων και να δημιουργήσει φάσεις.

4. Επίθεση: Ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα στην επίθεση. Η δυστοκία του κοστίζει βαθμούς, το είπε και ο Φερέιρα. Φάσεις δημιουργεί, αλλά τις χάνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναμέτρηση με τον Πανθρακικό όπου οι «πράσινοι» πλήρωσαν -με τον περίφημο άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου- την αστοχία τους.

5. Ψυχολογία: Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και η κακή αγωνιστική εικόνα έχουν ρίξει, όπως είναι φυσιολογικό, την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Ενα καλό αποτέλεσμα στη Σλοβενία θα τονώσει το ηθικό και θα δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια.

Στα της ενδεκάδας, ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται πως έχει καταλήξει στο 4-3-3 με Χριστοδουλόπουλο ή Φορναρόλι να διεκδικούν θέση. Δεν αποκλείεται στο αρχικό σχήμα να βρεθεί και ο Μαρίνος στην θέση του Ζέκα.

Η πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα, Κουίνσι, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα