Γ. ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΛΗΘΗ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Για περισσότερο από δύο ώρες ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλος έδωσε εξηγήσεις στον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο για τα περί σπατάλης στη διαχείριση των οικονομικών της Εταιρείας Διαχείρισης της Πανεπιστημιακής Περιουσίας του ΑΠΘ.

Ο πρύτανης παρουσίασε όλα τα οικονομικά στοιχεία του ΑΠΘ, τα οποία αποδεικνύουν ότι τα δημοσιεύματα που μιλούν για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση χρήματος είναι «συκοφαντικά

και αναληθή».

Εκτός από τον πρύτανη του ΑΠΘ, στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Ιδρύματος, Γ. Παντής, το μέλος της Συγκλήτου και Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Ν. Παρασκευόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ν. Καραγιάννης.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι ζήτησε από τον πρύτανη του ΑΠΘ να συνδράμει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με όλα τα στοιχεία στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του Ιδρύματος, που ήδη διεξάγεται» και πρόσθεσε: «Η χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας είναι καθήκον όλων. Θα ασκηθεί άμεσος και ενδελεχής έλεγχος στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως και σε κάθε ίδρυμα».

Εξερχόμενος από το υπουργείο Παιδείας ο κ. Μυλόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις, ωστόσο δήλωσε πως: «Το ΑΠΘ, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, ενδιαφέρεται να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια σχετικά με τη συκοφαντική δυσφήμισή του».

Όπως είπε θα παρουσιάσει τα στοιχεία που διαθέτει σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει αύριο.

Να σημειωθεί ότι σε χθεσινή της συνεδρίαση η Σύγκλητος του ΑΠΘ υπερψήφισε ομόφωνα τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό της Εταιρείας.

Για το θέμα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα