Γ. Διώτης : Έχω πει την αλήθεια για τη «λίστα Λαγκαρντ»

Ο ίδιος δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει στρατηγική κατά την κατάθεσή του στους πάλαι ποτέ συναδέλφους του, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Ο Ιω. Διώτης σύμφωνα με πληροφορίες θα επιμείνει στην γραμμή που είχε χαράξει από την πρώτη φορά που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιοποίνων πράξεων για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χωρίς να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από όσα είχε πει τότε θα προσπαθήσει να πείσει τους εισαγγελείς ότι οι ισχυρισμοί του … κουμπώνουν μία χαρά και το εύρημά τους ,περί της ημερομηνίας

γέννησης του USB με ημερομηνία 8-7-2011. περίοδος δηλαδή που συμπίπτει χρονικά με τη δική του θητεία στο ΣΔΟΕ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε να διαπιστωθεί αν και με ποιο τρόπο μπορούσε κάποιος να παρέμβει στο επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο όσο το είχε στα χέρια του, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.

Σε κάθε περίπτωση το βάρος της απόδειξης το φέρει πλέον ο Ιω. Διώτης, ο οποίος λόγω και της πολυετούς εμπειρίας του ως εισαγγελέας , καλείται να απαντήσει σε δύο κρίσιμα ερωτήματα: Αν αντέγραψε το στικάκι που του παρέδωσε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, με δεδομένο ότι ο πρώην εισαγγελέας έχει πει ότι δεν κράτησε αντίγραφο και πότε το παρέδωσε στον διάδοχο του Γ. Παπακωνσταντίνου, Β. Βενιζέλο. Ο Ιω. Διώτης έχει προσδιορίσει χρονικά την παράδοσή του στο τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου 2011.

Και ενώ όλα τα φώτα της έρευνας είναι στραμμένα στο Ιω. Διώτη, αύριο θα δώσει και τις δικές τους συμπληρωματικές εξηγήσεις ο Γ. Καπελέρης. βασική θέση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ είναι ότι εκείνος ουδέποτε παρέλαβε στα χέρια τους ολόκληρη της λίστα Λαγκάρντ, παρά μόνο 10 ονόματα μεγαλοκαταθετών για να σκιαγραφήσει το φορολογικό τους προφίλ, χωρίς να πάρει οποιαδήποτε εντολή για περαιτέρω έλεγχο.

Πάντως, από όσα υποστηρίξει ο Ιω. Διώτης εξαρτάται εν πολύς η κατεύθυνση προς την οποία θα συνεχιστεί η έρευνα των εισαγγελέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διώτης, Έχω, Λαγκαρντ,diotis, echo, lagkarnt