Τσουνάμι προσφυγών από δικαστές στο ΣτΕ

Όλες οι δικαστικές ενώσεις και 602 δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί σε μία αντιστροφή των ρόλων προσφεύγουν οι ίδιοι ζητώντας δικαστική προστασία από τους συναδέλφους τους, οι οποίοι θα εκδικάσουν τις προαναγγελθείσες προσφυγές τους.
Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσέφυγαν οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων, Εισαγγελέων Ελλάδος, Διοικητικών Δικαστών, Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου,Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ,ατομικά τα μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ και 595 δικαστές και εισαγγελείς από διάφορες βαθμίδες στην ιεραρχία της δικαιοσύνης.
Υποστηρίζουν

ότι οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, πρέπει να είναι ισότιμες με τις αποδοχές των άλλων δύο λειτουργιών (νομοθετικής και εκτελεστικής). Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι οι αποδοχές των πρόεδρων των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας ανέρχονται το έτος 2013 στα 3.756 ευρώ, ενώ των βουλευτών οι καθαρές αποδοχές ανέρχονται στα 6.568 ευρώ. Επιπρόσθετα, οι βουλευτές έχουν επιπλέον παροχές, όπως είναι τηλέφωνα, κ.λπ.
Οι προσφεύγοντες αιτιολογούν γιατί αποφάσισαν να προσφύγουν στο ΣτΕ και όχι στο Μισθοδικείο, όπου εκεί υπάγονται μόνο ατομικές μισθολογικές, συνταξιοδοτικές και φορολογικές διαφορές, ενώ σε αυτή την περίπτωση η προσφυγή αφορά ακυρωτική διαφορά, η οποία υπάγεται στην δικαιοδοσία του ΣτΕ.Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εξαιρέθηκαν από τις περικοπές συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, όχι όμως και οι δικαστές. Οι εξαιρέσεις αυτές, όπως λένε, ισοδυναμούν με δυσμενή μεταχείριση των δικαστών έναντι των άλλων κατηγοριών του ειδικού μισθολογίου .
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 19 Ιανουαρίου 2013 οι δικαστές σε έκτακτη γενική συνέλευσή τους θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στις μισθολογικές τους περικοπές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσουνάμι, ΣτΕ,tsounami, ste