Φοβούνται πυρκαγιές μέσα στην τουριστική σεζόν

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο και θερμό καλοκαίρι αλλά και την πιο γόνιμη τουριστική περίοδο», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο περιθώριο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου. «Η επιλογή της από τους τουρίστες είναι προϊόν σκληρής προετοιμασίας και ταυτόχρονα, και μια ψήφος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και μια βαθιά ανάσα για την οικονομία μας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η πολιτεία έχει προετοιμαστεί από νωρίς για να αντιμετωπίσει τις πιθανές πυρκαγιές στον

τόπο μας, που χρόνια καταστρέφουν τον φυσικό μας πλούτο και υπονομεύουν την οικονομία μας».

Ο Αντ. Σαμαράς δήλωσε ότι θα είναι αυστηρός αν διαπιστώσει αδυναμία ή αδράνεια του κεντρικού μηχανισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης και ζήτησε τη συμβολή των πολιτών για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Προανήγγειλε ενημερωτική εκστρατεία για το πώς μπορούν οι πολίτες να συνεισφέρουν ουσιαστικά και στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς.

Ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας, εκτίμησε ότι «η φετινή περίοδος αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη αναφορικά με τις πυρκαγιές». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι έτοιμες να συνδράμουν στην κατάσβεση πυρκαγιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα