Ηγετικό ρόλο στην κοινωνία επιδιώκει ο ΣΕΒ

Μιλώντας το πρωί στην κλειστή συνεδρίαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου, στο Μέγαρο Μουσικής, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος ανέφερε ότι ο ΣΕΒ δεν είναι άβουλος θεατής αλλά ενεργός διαμορφωτής του δημόσιου βίου. Όπως σημείωσε: «Δεν είμαστε συντεχνία. Είμαστε ηγέτιδα τάξη της κοινωνίας. Δεν είμαστε οικονομοτεχνικοί σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης. Είμαστε δύναμη προόδου και διαμόρφωσης πολιτικής. Δεν είμαστε σωματείο περιορισμένης ευθύνης. Είμαστε μία διευθυντική ομάδα με εθνικό λόγο και ρόλο που συνομιλεί απ’

ευθείας με την κοινωνία. Δεν νοείται μία πραγματικά σύγχρονη Ελλάδα χωρίς μία πραγματικά σύγχρονη επιχειρηματική τάξη».

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω δηλώσεις, δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι σχολίασε την απεργία των εκπαιδευτικών, χαρακτηρίζοντας μη σοβαρά τα αιτήματά τους. ««Είναι αλήθεια ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί οδυνηρές μειώσεις στις αμοιβές τους, όμως τα επιχειρήματα τα οποία παρουσιάζουν για να δικαιολογήσουν την απεργία δεν είναι πειστικά, δεν είναι σοβαρά», είπε και πρόσθεσε: «Λυπάμαι γι’ αυτό, λυπάμαι επίσης και για το θέμα της επιστράτευσης. Οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να είναι σε μόνιμη στράτευση στην υπηρεσία των παιδιών μας. Αυτό απαιτεί το λειτούργημά τους».

Ο Δημ. Δασκαλόπουλος γνωστοποίησε ότι ο ΣΕΒ θα παραστεί στην αυριανή συνάντηση των κοινωνικών εταίρων από την οποία, όπως είπε, θα προκύψουν ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ μίλησε και για την προοπτική νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, αν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα στα δημόσια οικονομικά. «Θα περάσουμε τον κάβο αν εκτελεστεί σωστά ο προϋπολογισμός και εμφανίσουμε ένα, έστω και λογιστικό, πρωτογενές πλεόνασμα. Γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω μείωση του διακρατικού δημόσιου χρέους μας», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι η επίτευξη του στόχου κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι.

Τέλος, ζήτησε ένα «εθνικό μνημόνιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης για να ξαναδούμε άσπρη μέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα