Φόρος ακινήτων και δημόσιοι υπάλληλοι τα «αγκάθια» της δόσης

Στην κρίσιμη αυριανή συνάντηση με την τρόικα θα συζητηθεί και ο φόρος ακινήτων με τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος νωρίτερα θα έχει σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τους νέους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Το οικονομικό επιτελείο

ωστόσο παραμένει στον… ατμό, καθώς οι δανειστές φέρεται να έχουν απορρίψει ως «πολύπλοκα και δυσνόητα» όλα τα σενάρια που τους παρουσιάστηκαν.

Στο «τροϊκανό» ραντεβού θα μετέχουν οι Ματίας Μορς (ΕΕ), Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ). Αναφορικά με το πρόγραμμα κινητικότητας, ο Κ. Μητσοτάκης πρόκειται να ζητήσει παράταση, ώστε να «να εξασφαλιστεί χρονική άνεση για να γίνουν οι όποιες αλλαγές με αξιοκρατικά κριτήρια». Η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», αναφέρει ως πρόταση της τελευταίας στιγμής που επεξεργάστηκε το οικονομικό επιτελείο σε σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή, είναι να οδηγούνται κάθε μήνα σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Ως κυβερνητικό «ατού»θα κατατεθούν οι «ειδοποιήσεις» προς αποχώρηση που δόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε πολλούς υπαλλήλους της ΕΡΤ .

Keywords
Τυχαία Θέματα