Φιλορώσοι απήγαγαν μέλη εκλογικής επιτροπής

Ένοπλοι κρατούν ομήρους τον υπεύθυνο για το εκλογικό τμήμα 106 της Λουχάνσκ και δύο προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, σύμφωνα με δήλωση δημοτικού συμβούλου.

Η ενέργεια αυτή αποδίδεται από τις τοπικές αρχές σε μία προσπάθεια να παρεμποδιστεί η διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Οι άνδρες αυτοί πήραν εξάλλου μαζί τους υπολογιστές και έγγραφα του εκλογικού τμήματος αυτού, όπως είπε ο δημοτικός σύμβουλος ο οποίος διευκρίνισε πως οι όμηροι μεταφέρθηκαν στο κτήριο της κρατικής ασφάλειας, το οποίο έχουν καταλάβει αυτονομιστές από τις αρχές του Απριλίου.

Ηγέτες των αυτονομιστών

που ελέγχουν μεγάλες περιοχές των ανατολικών επαρχιών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ έχουν δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή των ουκρανικών προεδρικών εκλογών της 25ης Μαΐου στα εδάφη τους. Έχουν ήδη καταλάβει τέσσερα από τα γραφεία της εκλογικής επιτροπής στην περιοχή, ανάμεσά τους ένα στο Ντονέτσκ.

Οι καταλήψεις αυτές μοιάζουν να διαψεύδουν τις εκτιμήσεις δυτικών και Ουκρανών ηγετών κατά τους οποίους οι πρόωρες εκλογές θα συμβάλλουν να τερματιστεί η πικρή σύγκρουση ανάμεσα στους αντιπάλους και τους υποστηρικτές της κυβέρνησης στο Κίεβο, η οποία ανέλαβε μετά την αποπομπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον Φεβρουάριο.

Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές της επόμενης Κυριακής είναι ο επιχειρηματίας Πέτρο Ποροσένκο και η πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα