Σε κινήσεις πανικού καταφεύγει ο Βενιζέλος

«Ξέρουμε πάρα πολύ καλά, ποιοι είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και πρωτοκλασάτοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, που τιμήθηκαν από την παράταξη και τον κ. Παπανδρέου και τελικά τον εγκατέλειψαν. Και θα μου επιτρέψετε να πω ότι τον πρόδωσαν, γιατί ψήφισαν εναντίον της κυβέρνησής του, ή εναντίον των νομοσχεδίων

της κυβέρνησής του και τον ανάγκασαν να τους διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ ή αποχώρησαν πανηγυρικά οι ίδιοι από το ΠΑΣΟΚ», λέει, αναγνωρίζοντας σε λίγους και «βενιζελικούς» τότε βουλευτές, όπως τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Έκτορα Νασιώκα την «εντιμότητα» να παραιτηθούν και να αφήσουν τις έδρες τους.

Ερωτηθείς για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Real News με δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη, να μιλά για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε κατά πάντων, εκδηλώνοντας τον πανικό του λίγες ημέρες μετά το δημοσίευμα των FT και μία μέρα πριν τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αφού υποστήριξε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των 25 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που διαφοροποιήθηκαν μεταξύ 2009-2012 ήταν «άνθρωποι του στενού κύκλου του κ.Παπανδρέου» και όχι δικοί του υποστηρικτές, τόνισε ότι αν υπάρχει κάποιος που στήριξε τον πρώην πρωθυπουργό ως το τέλος, ήταν ο ίδιος.

«Δεν έφυγα το 2007 από το ΠΑΣΟΚ και διασφάλισα την ενότητα. Αγωνίστηκα να γίνει πρωθυπουργός το 2009 ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος με μεγάλες μάχες στη Βουλή. Έκανα τη δουλειά μου στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης βοηθώντας στην εκτέλεση του προγράμματος στήριξης και ανέλαβα την ηλεκτρική καρέκλα του Υπουργού Οικονομικών γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση. Και στις Κάννες πήγα, ενώ διαφωνούσα με το δημοψήφισμα», είπε σε συνέντευξή του στον Alpha (που θα προβληθεί αύριο το πρωί), αποκαλύπτοντας πως αυτό το έχει πει και γραπτά στον Γιώργο Παπανδρέου και προσθέτοντας πως όταν κατάλαβε ότι δεν έιχε γίνει συνεννόηση με τον κ.Σαρκοζί και την κ.Μέρκελ, έπεσε από τα σύννεφα.

Συνέχισε, δε, υποστηρίζοντας πως ακόμα και στην κυβέρνηση Παπαδήμου, δέχθηκε να παραμείνει ως υπουργός Οικονομικών, ενώ δεν είχε καμία τέτοια επιθυμία, γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση και κάποιος έπρεπε να συνεχίσει αυτό που έγινε.

«Ο κ. Καστανίδης καταψήφισε το δεύτερο πρόγραμμα που τώρα σώζει τη χώρα. Η κυρία Κατσέλη, η υπουργός Ανάπτυξης και Εργασίας καταψήφισε και πηγαίνανε στο ΣΥΡΙΖΑ και ήταν ταλαντευόμενος ο κ. Καστανίδης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ», είπε, σε μία πρωτοφανή επίθεση κατά ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκε για χρόνια στα ίδια υπουργικά συμβούλια. Υποστήριξε, μάλιστα ότι τον «χορό του Ζαλόγγου» το ξεκίνησαν ο κ.Βουδούρης, ο κ.Κουρουμπλής, η κ.Σακοράφα και ο κ.Παπαχρήστος, όλοι τους «παπανδρεϊκοί», πριν ακόμα φτάσουμε στο δίδυμο Καστανίδη-Κατσέλη.

«Έλεος με αυτά. Τέρμα. Το τι έγινε στις Κάννες το ξέρουμε πάρα πολύ καλά όσοι ήμασταν παρόντες», είπε, σημειώνοντας μάλιστα ότι και ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει, «γιατί οφείλει ιστορικά να μιλήσει». Χαρακτήρισε όμως «παιδαριώδεις αφέλειες και αθλιότητες» όσα ακούγονται του τύπου ο Μπαρόζο, οι Αμερικάνοι, ο Ομπάμα, η CIA, οι κακοί Γερμανοί, επέβαλαν την αλλαγή της κυβέρνησης...

Σε στελέχη κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, απέδωσε ως και την απόρριψη της πρότασής του να ζητηθεί αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για το πρώτο μνημόνιο από το 2010 ακόμα. «Τον έπεισαν ότι πρέπει να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος, γιατί θα βγούμε σε λίγους μήνες από το πρόγραμμα και να πάρουμε εμείς τη δόξα», είπε...

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ.Βενιζέλος έκανε λόγο για «Ηρακλείς του στέμματος», που «ερήμην του κ. Παπανδρέου διαχειρίζονται υποτίθεται το όνομά του και βυσσοδομούν κατά του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης, εναντίον μου, επειδή τυχαίνει να είμαι τώρα πρόεδρος της παράταξης, για να οδηγήσουν την παράταξη σε κακά αποτελέσματα, για να χτυπήσουν τη χώρα, την πολιτική εξόδου από την κρίση, να υπηρετήσουν εξ αντικειμένου την άθλια πολιτική της δραχμής».

Αναρωτήθηκε μάλιστα «τι ρεβάνς θέλουν να πάρουν και στο όνομα ποιου; Στο όνομα του Παπανδρέου που είναι ο πρώτος Έλληνας που θέλει να πετύχει η πολιτική αυτή για να δικαιωθεί και ο ίδιος για τις δύσκολες επιλογές που έκανε;».

Keywords
Τυχαία Θέματα