«Φιλολαϊκό» προφίλ από το ΠΑΣΟΚ

14:05 1/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Στα υπόλοιπα, προτίθεται να επιμείνει στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς και σε εκείνο της ολοκλήρωσης άμεσα των ρυθμίσεων για έναν ενιαίο προοδευτικό φόρο ακινήτων, με αφορολόγητο όριο που θα αντικαταστήσει από το επόμενο έτος το τέλος ακινήτων που καταβάλλεται μέσω ΔΕΗ.

Στο ΠΑΣΟΚ

άλλωστε, δηλώνουν αποφασισμένοι να «καρπωθούν» τις θετικές εντυπώσεις από κάτι τέτοιο, κοινώς να μην επιτρέψουν –όπως λένε- να εμφανίζονται ως επισπεύδοντας σε τέτοια θέματα όσοι βρίσκονταν στην «αντιμνημονιακή» τους φάση το 2011, την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ αναγκαζόταν να λάβει δυσάρεστα -πλην όμως προσωρινά κατά το ίδιο- μέτρα. Θεωρούν δε «ιστορικό και ηθικό δικαίωμα» του ΠΑΣΟΚ να θέσει το ζήτημα άρσης ή αντικατάστασης τέτοιων μέτρων, δεδομένου ότι τώρα η χώρα εμφανίζεται να καταγράφει έλλειμμα για το 2012 μόλις 6% και πρωτογενές πλεόνασμα στο πρώτο τρίμηνο του 2013. «Τα αποτελέσματα αυτά θεμελιώνονται στις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού και τις δύσκολες αποφάσεις που με τεράστιο πολιτικό κόστος έλαβε το ΠΑΣΟΚ», λένε.

Σε κάθε περίπτωση, κύκλοι της Ιπποκράτους επιμένουν στην ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπως θεωρούν ότι αναδείχθηκε και κατά τη διάρκεια προετοιμασίας και ψήφισης του τελευταίου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Ζητούν την αντικατάσταση της προηγούμενης συμφωνίας από ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, που θα υπηρετείται από τη σύνθεση και τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης. Δηλώνουν πάντως απρόθυμοι να μετάσχουν στα σενάρια περί ανασχηματισμού, εκτιμώντας ότι αυτά παραπέμπουν σε παλιές εποχές μονοκομματικών κυβερνήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα