«ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΕΠΙΚΕΡΔΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ»

Φίλους και συντοπίτες του διορίζει στην κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς, όπως τον κατηγορεί το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel καυτηριάζοντας τις επιλογές προσώπων ακόμη και αναφορικά με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το Γερμανικό περιοδικό, εντυπωσιακά πολλοί φίλοι και γνωστοί του πρωθυπουργού αποκτούν επικερδείς θέσεις εργασίας. Μάλιστα, αφήνονται αιχμές και για την ικανότητα τους να ανταποκριθούν

στις ανάγκες των θέσεων που αναλαμβάνουν.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το περιοδικό,  πρόσφατα ο κ. Σαμαράς έδωσε τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ σε έναν δικηγόρο και φίλο από το κόμμα του, τη ΝΔ, αναφερόμενοι προφανώς στον Ελ. Παπαγεωργόπουλο.

Επίσης, στην ηγεσία του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το Der Spiegel, διόρισε έναν έφορο από τη Μεσσηνία, την ιδιαίτερη πατρίδα του, ενώ από το περιβάλλον Σαμαρά προέρχεται και ο νέος διευθυντής του ΟΠΑΠ. Προφανώς αναφέρονται στον κ. Στ. Στασινόπουλο, ο  οποίος ήταν πρώην επικεφαλής της ΔΟΥ Μεσσήνης.

Το περιοδικό αναφέρεται ακόμη και στις ανακατατάξεις στην ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντας τις αλλαγές ασυνήθιστες  και υποστηρίζοντας ότι, από την έναρξη της θητείας του κ. Σαμαρά μέχρι τώρα περικόπτονται ή αναβάλλονται επιτυχημένες εκπομπές. Οι Γερμανοί φαίνονται τόσο ενημερωμένοι, που αναφέρονται και στην κ. Ανθή Σαλαγιάννη. Συγκεκριμένα, το περιοδικό γράφει για κόρη ενός πρώην νεοδημοκράτη υπουργού, φίλου του κ. Σαμαρά, η οποία μπορεί να παρουσιάσει ενημερωτική εκπομπή, όχι γιατί ξεχώρισε ως τηλεπαρουσιάστρια, αλλά γιατί κατέχει κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας…

Keywords
Τυχαία Θέματα