ΚΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για την τροχιά που θα ακολουθήσει η δικογραφία με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης έχουν καλέσει να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης.

Ωστόσο, το τοπίο γύρω από την εισαγγελική έρευνα  άλλαξε και στο κάδρο της δικαιοσύνης ξαναμπήκαν τα πολιτικά πρόσωπα.  Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,

όπως είναι γνωστό, απαντώντας σε αίτημα των εισαγγελέων τους ενημέρωσε ότι εισαγωγικό έγγραφο – CD  από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών δεν προκύπτει να έχει … εγγραφεί ούτε καν στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο του υπουργείου.

Παρόλα αυτά, δικαστικές πηγές αντιτείνουν ότι στη δικογραφία που σχηματίζεται προκύπτουν πέραν πάσης αμφιβολίες αποδείξεις ότι το επίμαχο υλικό παραδόθηκε επισήμως από τις γαλλικές αρχές στην Ελλάδα.  Και ενώ αναμένεται απάντηση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί για το αν μπορεί να ξαναστείλει την λίστα στον κ. Στουρνάρα επισήμως, οι οικονομικοί εισαγγελείς μελετούν και ξαναμελετούν τα στοιχεία τους για να αποφασίσουν αν θα περιορίσουν την έρευνά τους στα δύο μη πολιτικά πρόσωπα, ή αν θα στείλουν αμελλητί, κατά τα οριζόμενα στο Σύνταγμα, στη Βουλή ενεργοποιώντας τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Κίνηση την οποία μπορούν να κάνουν ακόμα και πριν ακούσουν τους κ.κ. Καπελέρη και Διώτη. Πάντως, ανεξάρτητα από το πού θα καταλήξει η μπίλια της δικαιοσύνης σε σχέση με την υπόθεση, συνεχίζει το ΣΔΟΕ να ψάχνει επί της ουσίας τα ονόματα όλων όσοι έβγαλαν χρήματα στην HSBC στην Ελβετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα