Φάρμακα-δολοφόνοι κυκλοφορούν μέσω διαδικτύου

Η διεθνής επιχείρηση PANGEA VI οδήγησε στον εντοπισμό εκατομμυρίων θανατηφόρων φαρμάκων παγκοσμίως, τα οποία κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο ίντερνετ. Σε εξονυχιστικούς ελέγχους, που έγιναν σε ταχυδρομεία όλων των επαρχιών της Κύπρου, εντοπίστηκαν εκατοντάδες από αυτά τα επικίνδυνα σκευάσματα.

Πρόκειται για φαρμακευτικά προϊόντα, η χρήση των οποίων προϋποθέτει συνταγογράφηση από γιατρό. Ανάμεσά τους αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά, ορμόνες με αναβολική δράση,

προϊόντα για στυτική δυσλειτουργία ακόμη και αυστηρά συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα για διακοπή κύησης.

Από τα 302 πακέτα, που επιλέχθηκαν για έλεγχο, κατασχέθηκαν ή κατακρατήθηκαν επτά, τα οποία περιείχαν 1.447 τεμάχια φάρμακων, συμπληρωμάτων διατροφής αλλά και καλλυντικά συνολικού βάρους 10 κιλών.

Η αστυνομία και οι αρμόδιες υπηρεσίες εφιστούν την προσοχή του κοινού αναφορικά με την αγοραπωλησία φαρμάκων μέσω διαδικτύου, τονίζοντας ότι εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία, καθώς μόνον το 2% περίπου των διαδικτυακών φαρμακείων λειτουργούν νόμιμα, ενώ το υπόλοιπο 98% είναι παράνομα και ανεξέλεγκτα και ουσιαστικά δεν υπάρχει οποιαδήποτε εγγύηση ότι τα φάρμακα που αγοράζονται μέσω διαδικτύου, είναι αυθεντικά ή ότι δεν περιέχουν ουσίες, οι οποίες είναι επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα