Ερό: Είναι επαρκής η αλληλοκατανόηση Γερμανίας-Γαλλίας;

«Πρέπει να συζητήσουμε περισσότερο. Η κατανόηση που υπάρχει τώρα ίσως δεν επαρκεί. . . κατανοεί επαρκώς την Γαλλία η Γερμανία;” διερωτήθηκε ο Ερό.Ο γάλλος πρωθυπουργός αναφερόταν σε γερμανικά σχόλια για το αν η Γαλλία είναι “ο νέος ασθενής της Ευρώπης”, για τα οποία ο κ. Ερό συνέστησε “μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση”.

“Η Γερμανία έχει επωφεληθεί από την Ευρώπη. Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε λόγω των εξαγωγών της προς

τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Όσον αφορά τον γερμανικό πληθυσμό γηράσκει ταχύτερα του γαλλικού, προκαλώντας πρόβλημα στην κοινωνική ασφάλιση και στο συνταξιοδοτικό τομέα. Αυτήν την κατανόηση στα ‘ειδικά ζητήματα’ ενός εταίρου την αναμένω, όμως, και σε ό,τι αφορά τη δική μου χώρα. . . στη Γαλλία έχουμε υπόδειγμα και σύστημα κοινωνικής οργάνωσης, στα οποία παραμένουμε προσηλωμένοι”, επισήμανε ο κ. Ερό, χαρακτηρίζοντας “επιπόλαιη” την ανάλυση που κάνουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης για τη συνταξιοδότηση στα 60 στη Γαλλία.

Ο Ερό τόνισε ακόμα ότι “δεν έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής στη χώρα του τα σχόλια” του πρώην καγκελάριου των Σοσιαλδημοκρατών Γκέρχαρντ Σρέντερ ότι “τις προεκλογικές υποσχέσεις Ολάντ θρυμματίζει η οικονομική πραγματικότητα”.

Η συνέντευξη του Ζαν-Μαρκ Ερό, έγινε λίγο πριν πριν την επίσκεψη του στο Βερολίνο επί για διαβουλεύσεις σε υψηλόβαθμο επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα