Παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης για τους VIP κρατούμενους

Τη διενέργεια κατεπείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης από αρμόδιο Εισαγγελέα για διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ή άλλων ευθυνών από σωφρονιστικούς υπαλλήλους διέταξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά με όσα δημοσιεύθηκαν, με αφορμή την παρουσία του Αρχιφύλακα Α. Αραβαντινού στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή του Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής.

Μεταξύ

άλλων ζητήθηκε να εξεταστούν και τα ακόλουθα:

Επειδή στο άρθρο 14 του Κανονισμού Λειτουργίας Καταστημάτων Κράτησης προβλέπεται ότι επιτρέπεται η προμήθεια τροφίμων με ατομική δαπάνη των κρατουμένων είτε μέσω προμηθευτή που αναδεικνύεται με διαγωνισμό, είτε από το ελεύθερο εμπόριο με μέριμνα της Υπηρεσίας, να διερευνηθεί εάν η προμήθεια τέτοιων ειδών από κρατουμένους έγινε καθʼ υπέρβαση του νόμου.

Επειδή στο άρθρο 27 του Κανονισμού Λειτουργίας Καταστημάτων Κράτησης προβλέπεται η προσωρινή ή η μόνιμη τοποθέτηση κρατουμένων σε συγκεκριμένο τμήμα ή χώρο Καταστήματος με απόφαση του Συμβουλίου της κάθε φυλακής, να διερευνηθεί εάν η τοποθέτηση και παραμονή των κρατουμένων σε όλες τις πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού, συμπεριλαμβανομένης και της ΣΤʼ πτέρυγας, έχει γίνει καθʼ υπέρβαση του Κανονισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα