Ερμής και Πλούτωνας σε σύνοδο

08:32 7/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Κριός

Η εβδομάδα που ανατέλλει, Κριέ, σε βρίσκει προσανατολισμένο στα οικονομικά σου. Πρωτότυπο, θα μου πεις, εσύ κι άλλα 11 εκατομμύρια Έλληνες. Δε θα στο ανέφερα όμως καν, αν επρόκειτο για κάτι τόσο κοινότυπο: η δυσκολία έγκειται στο αν θα αντιμετωπίσεις τους λεπτούς οικονομικούς κι επαγγελματικούς χειρισμούς που καλείσαι να κάνεις με τη δέουσα προμελέτη και σοβαρότητα. Δεν είναι αυτοί οι τομείς για να μας δείξεις πόσο Κριός είσαι – και άσε τα «ακούω την αγάπη, και δεν ακούω τις σκέψεις μου». Αν είναι να ακούσεις κάποιον αυτή την εβδομάδα, αυτός είναι ο Κρόνος, ο πλανήτης του «κατέβασε πρώτα τα σκουπίδια κάτω, συμμάζεψε το δωμάτιό σου, και μετά αυτονομήσου με τις ευλογίες μου». Κι αν θέλεις καλά και σώνει να κάνεις ταραχή, η ευκαιρία σου δίνεται μεσοβδόμαδα, όταν ένα τρίτο άτομο επιχειρεί να μπει ανάμεσα σε σένα και στο ταίρι σου. Αμ κι αυτός/ή ο/η χριστιανός/ή (βουδιστής, σαϊεντολόγος, whateva…) δεν ήξερε, δε ρώταγε;

Ταύρος

Ήρθε η ώρα να πεις «απεταξάμην» στο αραλίκι και την τεμπελχανίαση με την οποία μπήκε το 2013, Ταυράκι. Καλά, μη φανταστείς και τίποτα τρελά γκάζια, αλλά μια φορά από τη νιρβάνα της Πρωτοχρονιάς βγαίνεις (πράγμα καλό, για να χωνέψεις και τίποτα…). Θα σε απασχολήσει αρκετά η καριέρα σου, και κάπου πρέπει να βάλεις μία διαχωριστική γραμμή μεταξύ του «καριερίστας» και του «ο μπαρμπα Θωμάς στη φυτεία». Επίσης, πρέπει να βρεις ένα διπλωματικό τρόπο να πεις στον εργοδότη σου πως η εργασία πρέπει να αμείβεται, διαφορετικά δε θα το λέγαμε «δουλειά» αλλά «δουλεία». Ναι, εξήγησέ του πως ο τόνος κάνει όλη τη διαφορά. Ταυτόχρονα με το χαρωπό εγχείρημα «ζητώ τα αυτονόητα προσπαθώντας να μη βρεθώ άνεργος», έχεις να αντιμετωπίσεις και κάποιες αποκαλύψεις σε σχέση με το έτερο ήμισυ. Μάζευε απλά πληροφορίες – η ώρα της δράσης σε αυτόν τον τομέα αργεί ακόμα.

Δίδυμος

Ναι, το ξέρω πως το Χόλιγουντ είναι γεμάτο από ρομαντικές κομεντί με ιστορίες ανθρώπων που, αφού παντρεύτηκαν, ανακάλυψαν ο ένας τον φρικτό χαρακτήρα του άλλου. Στη ζωή όμως, δεν είναι καθόλου έτσι – και εννοώ πως δεν καταλήγει πάντα σε ρομαντική κομεντί το πράγμα. Γι΄αυτό κι εσύ, αυτή την εβδομάδα θα διαψεύσεις όλα τα αστρολογικά κλισέ που σε θέλουν βασιλιά της άχρηστης πληροφορίας, και θα δώσεις βάση σε ό,τι σκελετούς ανακαλύπτεις στην ντουλάπα του/της καλού/ής σου. Δώσε διπλή προσοχή αν επίκειται συγκατοίκηση ή γάμος: άλλο να κολλάς ενοικιαστήριο όπως είναι με νωπές τις μπογιές στους τοίχους, κι άλλο να έχεις να μοιράσεις ψυγειοκαταψύκτες, καναπέδες και φωτιστικά (για να μη μιλήσω για επιμέλεια τέκνων…)

Καρκίνος

Η εβδομάδα σας, φίλοι Καβουράκια, βρίσκεται υπό το φως της συνόδου Ερμή – Πλούτωνα. Η σύνοδος σας καλεί να αντιμετωπίσετε με άλλη σοβαρότητα τις σχέσεις αλλά και τις συνεργασίες σας: Πλούτωνα παρόντος στον 7ο οίκο σας, το σεξ αποτελεί την αρχή και το τέλος των πάντων. Σε σύνοδο με τον Ερμή, τα ερωτήματα είναι τα εξής: μήπως το κέντρο βάρους των αναζητήσεών σας έχει μετατοπισθεί από «σχέση» σε «σεξ» χωρίς καν να το έχετε πάρει χαμπάρι; Μήπως αντί για τον Mr/Ms Right, «βολεύεστε» με τον Mr/Ms Right Now? Μήπως μεταφράζετε την σεξουαλική «πέραση» που έχετε, ως αποδοχή ή ακόμα και αγάπη; Οι διαπιστώσεις μπορεί να είναι επώδυνες, αλλά πάλι, τι καλύτερη συγκυρία από μία σύνοδο Ερμή – Πλούτωνα για να τα αλλάξετε όλα εκ βάθρων;

Λέων

Καλώς την Αυτού Μεγαλειότητα «Κοιτάξτε Με»! Τα σέβη μας. Ναι, ασφαλώς – καταλαβαίνουμε πως είναι πολύ δύσκολο να βασανίζονται με θέματα όπως είναι τα χρήματα ή ή καριέρα, άνθρωποι προορισμένοι να φορούν τιάρα, αλλά έτσι είναι η ζωή, άδικη. Η αστρολόγος σου, Λέοντα, είναι εδώ για να σου πει πως, όσο πνιγμένος κι αν νιώθεις από την ανασφάλεια στα επαγγελματικά σου, όσο κι αν στριφογυρίζεις σαν το αρνί στη σούβλα στο κρεβάτι τα βράδια σκεπτόμενος πώς θα βουλώσεις οικονομικές τρύπες, είσαι πάντοτε αυτός/ή που μπορεί να ερωτευτεί σαν σε μυθιστόρημα. Περί το μέσον της εβδομάδας, αυτό μπορεί να μην είναι και τόσο πλεονέκτημα: ο Ποσειδώνας λειτουργεί σαν στάχτη στα μάτια σου, κι ενδέχεται να παραμυθιάζεσαι για κάτι που λάμπει μεν, αλλά δεν είναι χρυσός. Πρόσεχε!

Παρθένος

Με τον Κρόνο να έχει ξεσκαρτάρει το αξιακό σου σύστημα όπως μόνον αυτός ξέρει, και πλέον να βρίσκεται στον τομέα που ορίζει την επικοινωνία σου, μοιάζεις να περιφέρεσαι με ένα ζύγι ανά χείραν, Παρθένε. Ζυγίζεις το ειδικό βάρος του καθενός, και αναλόγως τους κρατάς πλάι σου ή τους εξοστρακίζεις στο πυρ το εξώτερον (κι αυτό, από το ζώδιο της κριτικής, πίστεψέ με μπορεί να γίνει πολύ επώδυνο!). Κανείς δεν θα σε χαρακτηρίσει «ευχάριστο» αυτή την περίοδο, που λες αλήθειες που πονάνε και τις λες χωρίς περιστροφές. Κλείνεις προβληματικά κεφάλαια της ζωής σου με συνοπτικές διαδικασίες, και αυτή δεν είναι μία ευχάριστη διαδικασία. Είναι όμως λίαν απαραίτητη αν θες να πας παρακάτω, και στο κάτω κάτω της γραφής εσύ ποτέ δεν ενδιαφέρθηκες να είσαι «ευχάριστος». Προτιμάς χαρακτηρισμούς όπως «δίκαιος», «αντικειμενικός» – κι αυτούς κανείς δεν μπορεί να σου τους αρνηθεί.

Ζυγός

Αυτή την εβδομάδα, Ζυγέ, θέλω να μου υποσχεθείς κάτι. Θέλω να μου υποσχεθείς ότι θα αποφύγεις να βάλεις, κατά την προσφιλή σου συνήθεια, διαιτητή στη σχέση σου τον όποιο τυχάρπαστο περίεργο θέλει να χώνει τη μύτη του στις δουλειές των άλλων. Γενικά, απόφυγε να μπλέξεις τρίτους σε θέματα που πρέπει να συζητήσετε και να λύσετε εσείς οι δύο μόνο, και μόνοι. Στους δύο τρίτος δε χωρεί, κι αυτό καλά θα κάνεις να το θυμάσαι, διότι μπορεί να μην βάλεις εσύ κάποιον ως τοποτηρητή στη σχέση σου, αλλά να οριστεί κάποιος αυτόκλητα – από μόνος του. Εννοείται πως έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και τις κεραίες σου τεντωμένες και για …τρίτη παρεμβολή από κάποιον/α που διεκδικεί ερωτικά το ταίρι σου, και το πολιορκεί με πλάγια και δόλια μέσα. Δράσε άμεσα, και μην αφήσεις κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Σκορπιός

Είναι κοινό μυστικό, Σκορπιέ, πως έτσι και σου μπει το μικρόβιο της αμφιβολίας για την πίστη ή τα πραγματικά κίνητρα των ανθρώπων που είναι γύρω σου, το CSI το ξεφτιλίζεις με τα όσα μηχανεύεσαι και μεθοδεύεις. Η ικανότητά σου να «μυρίζεσαι» τη σαπίλα στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, με τη σύνοδο Ερμή – Πλούτωνα στον Αιγόκερω έχει οξυνθεί επικίνδυνα …για τους άλλους! Γενικά, τα επώδυνα ξεκαθαρίσματα είναι στην ημερήσια διάταξη, ιδίως με συγγενείς και γείτονες. Παράλληλα, μοιάζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο στα οικονομικά σου, με σαφείς ανοδικές τάσεις: χρήματα μοιάζουν να έρχονται μέσω καλλιτεχνικής ή/και συγγραφικής δραστηριότητας, αλλά και μέσω του συντρόφου σου, που εμφανίζεται έτοιμος να σε στηρίξει σε ό,τι κι αν χρειαστεί. Πάντα τέτοια!

Τοξότης

Με το πάρτυ να συμβαίνει στον τομέα των οικονομικών σας και του «έξω φτώχεια και καλή καρδιά», δε βλέπω να σας βλέπει το σπίτι σας αυτή την εβδομάδα, Τοξότες! Ό,τι πρέπει για να μαζέψετε κόσμο στο εξοχικό για τριήμερο, και να χαλάσει ο κόσμος - όχι τίποτα τραβηγμένο, καμιά 200αριά από τους πολύ κολλητούς σας! Τα άστρα όμως, σας έχουν κι άλλη πρόταση: τι θα λέγατε να αντικαταστήσετε το σύνηθες ασκέρι φίλων, γνωστών και γνωστών των γνωστών που σας ακολουθεί μονίμως, με τον Ένα/Μία που σας καίει το φυλλοκάρδι σας κάτω από όλον το χαβαλέ; Αν δεν του/της δείξετε ότι είναι Μοναδικός/ή, πώς περιμένετε να τον/την κερδίσετε; Και μη διανοηθείτε να ξεστομίσετε πάλι κανένα από κείνα σας τα ανέκδοτα…

Αιγόκερως

Πού καταφεύγει ο τυπικός Αιγόκερως για να συνέλθει από τα αλλεπάλληλα χαστούκια της οικογενειακής του ζωής, και να ανασυγκροτηθεί; Μα, φυσικά, στην προσεκτική, μεθοδική δόμηση της Καριέρας του, και της Δημόσιας Εικόνας του. Καλά κατάλαβες, Κατσίκι: η ευκαιρία της εβδομάδας ανατέλλει στο γραφείο σου, ή σε ό,τι αποτελεί για τον καθένα σας καριέρα/δημόσια εικόνα/κοινωνικό ρόλο. Φωτίζει τις ευκαιρίες, ενώ παράλληλα η Αφροδίτη κάνει την καθημερινότητά σου λίγο πιο χαμογελαστή. Οι δουλειές τρέχουν πιο εύκολα, η συνύπαρξη με τους συναδέλφους γίνεται πιο ευχάριστη, και νιώθετε και τη σωματική ευεξία να αντεπεξέλθετε σε περισσότερη δουλειά (όχι ότι η προοπτική της πολλής δουλειάς σε τρόμαξε ποτέ, αλλά ξέρετε τι λένε για έναν αφέντη…).

Υδροχόος

Η εβδομάδα ξεκινά με τα άστρα να σου κλείνουν το μάτι! Σου μιλούν για νόημα, ιδέες, μακρινά ταξίδια και ανώτερη μόρφωση, προκαλώντας σε να ξεκινήσεις νέους κύκλους σπουδών. Σε καλούν να φέρεις τη δημιουργικότητά σου σε πρώτο πλάνο. Να δώσεις στα έργα σου νόημα. Για μερικούς, ίσως να τοποθετήσεις ένα παιδί σου πάνω από τις μέχρι πρότινος ιδέες σου. Στον τομέα που αφορά στα χρήματα των Άλλων και σε κοινοκτημοσύνες, «κάτι» σου λέει πως εκεί, στα «κοινά» μπορεί να έγκειται το πρόβλημα. Ο Ερμής κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει στα ίσια του τον τομέα των Οικονομικών σας και των Αξιών σας, και παρέα με το Δία από τον 5ο ηλιακό σας οίκο προσπαθεί να σας κάνει να δείτε το δικό σας συμφέρον. Θα τα καταφέρει άραγε;

Ιχθείς

Ορίστε που και τα χρυσόψαρα γίνονται πιράνχας, κυρίες μου και κύριοι! Λύνεται η γλώσσα σας, αλλά αντί για τον όλεθρο έρχεται η ενδοοικογενειακή συνεννόηση, με την ευγενική χορηγία του Δία στους Διδύμους. Ο Άρης επιφέρει συναισθηματική και σεξουαλική ισορροπία και σταθερότητα, ενώ παράλληλα ο Ερμής ευνοεί ψυχολογίες τύπου «δε βαριέσαι, όλα θα γίνουν». Ο Ποσειδώνας σε θαυμάσιες όψεις με την Αφροδίτη, κάνει το τέλος της εβδομάδας ιδανικό για σπιτογατίαση! Όχι ότι είχατε τα χρήματα για τίποτα παραπάνω, αλλά λέμε …(και μιας και λέμε, υποσχεθείτε μου πως, αν, πάνω στη σπιτογατίαση με το νυν αμόρε σκάσει μύτη με δάκρυα, τύψεις και απαιτήσεις το πρώην αμόρε, θα το ξαποστείλετε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όπου και είναι – δικαιωματικά- η θέση του!).

………………………………………………………………………………

Αστρολόγος Ελισάβετ Σπυρίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στον αστερισμό του Σκορπιού, κάνοντας τους γονείς μου να χάσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μεγάλωσα στα αεροπλάνα της ΤWA μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., καθώς και ανάμεσα σε άπειρα βιβλία θρησκειολογίας, λογοτεχνίας και πολιτικής. Σπούδασα μετάφραση, διερμηνεία και γλωσσολογία, λατρεύω να ταξιδεύω, να μαγειρεύω και να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Έχω έχει βρει τον Υδροχόο μου, και στο χρόνο που μου αφήνει ελεύθερο ο έρωτάς μου για την 6 μηνών κόρη μου προσπαθώ να κοιτάζω ψηλά, στις τροχιές τον άστρων (σ.τ.Μ. : I need my space)»

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου:

[email protected]

https://www.facebook.com/Airdancer

Keywords
ερμης, πλουτωνας, το φως, Πρωτοχρονιά, φως, αρνι, θες, csi, αρης, αθηνα, ελλαδα, μετάφραση, facebook, βιβλια, βασιλικος γαμος, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, η ζωη, παρελαση, μετάφραση, αιγοκερως, αφροδιτη, γαμος, δουλεια, εργασια, ημερησια, καριερα, κριος, φτωχεια, φωτιστικα, φως, ωρα, csi, αγαπη, αστρα, απλα, ατομο, βραδια, βρισκεται, γινει, γινεται, γινονται, γλωσσα, γονεις, δακρυα, δειτε, δολια, εγχειρημα, ευκαιρια, ευκολα, ελισαβετ, εβδομαδα, εργα, επικοινωνια, ερχεται, ερχονται, ευεξια, ζωη, ζωδιο, ζωης, ιδεες, ημισυ, θες, θυμασαι, θωμας, οικο, ισορροπια, καναπεδες, κι αλλο, κρονος, ματια, μυστικο, μυθιστορημα, μυτη, νιρβανα, νοημα, ξερετε, παντα, παιδι, πιστη, πιρανχας, ποσειδωνας, παρτυ, ρολο, σκεψεις, σπιτι, ταξιδια, τιαρα, τυψεις, τονος, το φως, τρελα, τριημερο, τρυπες, φυσικα, φορα, δουλειες, δωματιο, δωσε, δωσεις, εξοχικο, φιλοι, γλωσσες, ιδανικο, κρεβατι, μια φορα, μοιαζει, νιωθεις, οψεις, πιστεψε με, πληροφοριες, σαπιλα, θελω να, θεματα
Τυχαία Θέματα