Επιστρέφουν στις έδρες δικαστές και εισαγγελείς

Προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι δικαστές μέχρι τον Απρίλιο οπότε και αναμένεται να επανακαθορίσουν τη στάση τους.Ανάλογη απόφαση έλαβαν και οι εισαγγελείς οι οποίοι όμως αποφάσισαν αναστολή των δικών τους κινητοποιήσεων μέχρι το Φεβρουάριο.

Στην τοποθέτησή της η πρόεδρος της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου επισήμανε ότι αφού η κυβέρνηση αρνήθηκε να ακούσει τους δικαστές και να ικανοποιήσει τα αιτήματα για τις αποδοχές τους :«έχουμε και εμείς δικαίωμα να προχωρήσουμε δια της νομίμου οδού στην ανατροπή του νόμου».

Για το λόγο αυτό,

όπως είναι γνωστό οι δικαστές έχουν ήδη προσφύγει στο Μισθοδικείο, προσβάλλοντας τη συνταγματικότητα των διατάξεων των νέων μνημονίων για τη μείωση των αποδοχών τους, ενώ όπως είπε οι δικαστές είναι ανοιχτοί σε διάλογο με την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ένωσης διοικητικών δικαστών, Γιώργος Φαλτσέτος είπε: «Η Τρόικα μας πήρε τα μέτρα και οι εγχώριοι κοπτοράπτες μας έφτιαξαν ένα στενό κουστούμι που είναι ζουρλομανδύας. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τον βάλουμε και να γίνουμε παίγνια» και πρόσθεσε ότι «οι δικαστές αποφάσισαν να επιστρέψουν στις έδρες τους όχι γιατί πήραν κάτι ως εχέγγυο αλλά γιατί να ικανοποιήσουν τους πολίτες που αναζητούν να βρουν το δίκιο τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα