ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

«Δεν θα ξεπεράσουμε τις σημερινές δυσκολίες αν δεν ενεργήσουμε ενωμένα» αναφέρει ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος απευθυνόμενος προς τους συμπατριώτες του που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, γεγονός που επίσης έχει εντείνει τα αιτήματα για ανεξαρτησία από την Καταλονία καθώς και άλλες περιοχές.

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης και της Ισπανίας και για να εξασφαλίσουμε ή να καταστρέψουμε την ευημερία που δυσκολευτήκαμε τόσο πολύ να επιτύχουμε», αναφέρει ο Ισπανός μονάρχης σε ανοιχτή επιστολή του, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα

της βασιλικής οικογένειας.

«Δεν θα ξεπεράσουμε τις σημερινές δυσκολίες αν δεν ενεργήσουμε ενωμένα, προχωρώντας μαζί, ενώνοντας τις φωνές μας και οδεύοντας προς την ίδια κατεύθυνση και κωπηλατώντας όλοι μαζί  ταυτόχρονα, καθώς σε αυτές τις συνθήκες, το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να διαιρέσουμε τις δυνάμεις μας, να οξύνουμε τις διχόνοιες, να ακολουθήσουμε χίμαιρες και να ξύσουμε πληγές» τονίζει ο Ισπανός βασιλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο 74χρονος Χουάν Κάρλος είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι θα μειώσει τον μισθό του κατά 7,1%. δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα στο κυβερνητικό σχέδιο λιτότητας, με το οποίο επιβάλλεται αντίστοιχη μείωση σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους της χώρας, οι οποίοι στερήθηκαν το δώρο των Χριστουγέννων, αποβλέποντας στην εξυγίανση των δημοσιονομικών της Ισπανίας.

Όσον αφορά στο ζήτημα της αυτονομίας που ζητά η Καταλονία. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη μια μεγάλη πορεία αφορμή την Ημέρα της Καταλονίας. Τη διεξαγωγή της διαδήλωσης αυτής είχαν ζητήσει οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της, οι οποίοι θέλουν να περάσει σε αυτήν ο έλεγχος των δημοσιονομικών της.

Τώρα ο πρωθυπουργός της περιφέρειας της Καταλονίας Άρτουρ Μας θα συναντηθεί με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι την Πέμπτη στη Μαδρίτη για να διαπραγματευτεί για την δημοσιονομική της ανεξαρτησία.

Keywords
Τυχαία Θέματα