ΕΝΑ (GOOGLE) ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Ποιος είναι ο οπερατέρ με την τραγιάσκα μέσα στο γαλάζιο φόντο του «Googlε» (με το «ε» να είναι ελληνικό); Στην κεντρική σελίδα της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έχει την τιμητική του.


Με ένα κλικ ο χρήστης βγαίνει σε όλα τα πιθανά αποτελέσματα που αφορούν στον Θόδωρο Αγγελόπουλο,

ή αλλιώς στη φιλμογραφία, το βιογραφικό του, ακόμα και σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στον Τύπο όλα αυτά τα χρόνια, με αφορμή τα «γενέθλια» του σκηνοθέτη ο οποίος αν σήμερα ήταν εν ζωή θα συμπλήρωνε τα 77 του χρόνια.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1935 και έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, τη νύχτα της 24ης Ιανουαρίου 2012, σε τροχαίο δυστύχημα, την ώρα των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας «Η άλλη θάλασσα».

Οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχει κερδίσει πολλά βραβεία, καθιερώνοντάς τον παγκοσμίως, ως έναν από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του σύγχρονου κινηματογράφου, με αποκορύφωμα το βραβείο Χρυσού Φοίνικα για την ταινία «Μια αιωνιότητα και μια ημέρα», το 1998.

Ο Αγγελόπουλος στο Μουσείο Μπενάκη

Με αφορμή την επέτειο γεννήσεώς του, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στη μνήμη του στο Μουσείο Μπενάκη (στο κτίριο της οδού Πειραιώς 138).

Σήμερα, Παρασκευή 27/4, στις 7:30 το απόγευμα, η οικογένειά του, οι συνεργάτες, οι γνωστοί και άγνωστοι φίλοι του δίνουν ραντεβού στο αμφιθέατρο του μουσείου για «ένα ταξίδι προς τα πίσω». Ξεκινώντας από την «Άλλη θάλασσα» και φτάνοντας στους «Forminx» -την πρώτη του ανολοκλήρωτη ταινία μικρού μήκους, το φιλμ της οποίας έχει χαθεί- ένας συνεργάτης από κάθε ταινία του θα θυμίσει το κλίμα, το περιβάλλον, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε καρέ καρέ το έργο του σημαντικού Έλληνα σκηνοθέτη.

Στην εκδήλωση, που διοργανώνει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, συμμετέχουν οι μουσικοί Ναταλία Μιχαηλίδου, Ανδρέας Τσεκούρας, Βαγγέλης Χριστόπουλος και η ορχήστρα του Ωδείου Αθηνώ, ενώ παρόντες θα είναι οι κινηματογραφιστές που συνεργάστηκαν μαζί του σε όλα τα χρόνια της διαδρομής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα