ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Από την ερχόμενη Δευτέρα, πιλοτικά και προεκλογικά, η διοίκηση του ΙΚΑ ανακοίνωσε πως θα εφαρμόζει το νέο σύστημα έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

Με προφανή προεκλογική διάθεση, η διοίκηση του ΙΚΑ ενημερώνει πως «η δέσμευση από το 2010 για διαχείριση των πληρωμών συντάξεων μέσω του μηχανογραφικού συστήματος και κατάργηση των χειρόγραφων διαδικασιών, γίνεται πραγματικότητα από 30/4/2012».

Και δεν φθάνει ότι η υλοποίηση της δέσμευσης πήρε δύο χρόνια, το μέτρο, θα εφαρμοστεί

πιλοτικά, μόνο για τους συνταξιούχους που δεν έχουν διαδοχική ασφάλιση…

Συγκεκριμένα, από 30/4/2012 αμέσως μετά την έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων, μέσω του ΟΠΣ-ΙΚΑ, που σημειωτέων, μπορεί να διαρκέσει  18 ή και 24 μήνες,  θα πιστώνεται  αυτόματα ο τραπεζικός λογαριασμός του συνταξιούχου με το ποσό της σύνταξης και τα αναδρομικά. Αυτό που καταργείται δηλαδή, είναι η χειρόγραφη διαδικασία πληρωμής στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Πρακτικά, μετά την έκδοση της απόφασης συνταξιοδότησης, η πληρωμή του συνταξιούχου δεν θα καθυστερεί επιπλέον 2-3 μήνες και δεν θα χρειάζεται να επισκέπτεται το Υποκατάστημα του ΙΚΑ για να πληρωθεί χειρόγραφα.

Το νέο σύστημα πληρωμών συντάξεων, θα εφαρμοστεί αρχικά (πιλοτικά) σε  συνταξιούχους που η σύνταξή τους υπολογίστηκε με χρόνο ασφάλισης μόνο ΙΚΑ και δεν λαμβάνουν άλλη σύνταξη από το ΙΚΑ.  Η πιλοτική εφαρμογή κρίθηκε  αναγκαία για την ποιοτική εξασφάλιση του έργου το οποίο  στη συνέχεια  θα  συμπεριλάβει όλους τους συνταξιούχους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ.

Keywords
Αναζητήσεις
εγκριτικη αποφαση συνταξιοδοτησησ ικα, επανεκδοση αποφασης συνταξιοδοτησης
Τυχαία Θέματα