Εκτός γραμμής ο Μητρόπουλος;

Ο Αλέξης Μητρόπουλος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ πως επιχειρεί να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ την εκλογική αυτοδυναμία, «τώρα που καταρρέει δημοσκοπικά». «Τώρα που καταρρέει δημοσκοπικά, αντί να ζητήσει συγγνώμη από τον λαό και να δείξει ειλικρινή μεταμέλεια γι’ αυτή της τη λησμοσύνη και για τη συνηγορία της στις μνημονιακές πολιτικές, προσπαθεί να “στριμώξει” τον ΣΥΡΙΖΑ,

ώστε να αρνηθεί… για λόγους συνέπειας και αρχής την εκλογική του αυτοδυναμία!», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Μητρόπουλος, προσθέτοντας ότι «ο λαός μας δεν επιθυμεί τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης “αχταρμά” με μνημονιακά και παραμνημονιακά κόμματα ελέω απλής αναλογικής».

Υπογραμμίζεται ότι το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει… άλλα. Η ηγεσία του κόμματος, δηλαδή, έχει ταχθεί καταρχήν υπέρ της πρότασης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατηγορείτο ότι «ξεχνάει» ένα πάγιο προγραμματικό αίτημα της Αριστεράς. Όμως, παρότι ο Μητρόπουλος ήταν «εκτός γραμμής», επί της ουσίας εξέφρασε τους μύχιους πόθους του κόμματός του: να μην αλλάξει τίποτα, δηλαδή, ώστε αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί σε πρώτο κόμμα, να λάβει το μπόνους των 50 εδρών και να μπορεί εύκολα -ή τουλάχιστον, ευκολότερα- να σχηματίσει κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα