Εκνευρισμός από το «ήρθα για να μείνω» του Στουρνάρα

Η άποψη των καραμανλικών, όχι απαραιτήτως του ίδιου του πρώην Πρωθυπουργού, για τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα είναι γνωστή. Οι πιο ψύχραιμοι χαρακτηρισμοί που τον αφορούν ξεκινούν από… «σημιτικός» και φθάνουν μέχρι το «την τύχη του Παπαδήμου θα έχει».

Δεν υπάρχει, συνεπώς, αμφιβολία ότι η χθεσινή αναφορά του Γιάννη Στουρνάρα

(Real) ότι ο ίδιος δεν είναι αναλώσιμος αλλά ήρθε για να μείνει στην πολιτική δεν ακούστηκε καλά στους «Ηρακλείς» του καραμανλισμού. Ειδικά δε από τη στιγμή που η αναφορά Στουρνάρα έρχεται ως συνέχεια των σεναρίων που τον φέρουν να προσωποποιεί ο ίδιος τη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας προς το κέντρο και τη σοσιαλδημοκρατία.

Οι καραμανλικοί δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι, μεταξύ άλλων, ο Στουρνάρας επισημοποίησε το ύψος του ελλείμματος για το 2009 κοντά στο 15% κάτι που αποδέχθηκε και η κυβέρνηση με τις εισηγητικές εκθέσεις των νόμων που ψήφισε, στήριξε τον Γεωργίου στην ηγεσία της Στατιστικής και, κυρίως, ότι είναι ο μόνος από το υπουργικό συμβούλιο που δεν απέφυγε να σχολιάσει αρνητικά την οικονομική διαχείριση, ειδικά της τελευταίας διετίας, του Καραμανλή. Να τους φέρει η μοίρα να τον υποδεχθούν στο κόμμα;

Μένει να αποδειχθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα