ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΜΕ ΑΡΩΜΑ… ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑ

Έντονο άρωμα ΠΑΣΟΚ και Ανδρέα Παπανδρέου έχει η εκδήλωση που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την 3η του Σεπτέμβρη, ανήμερα της 38ης επετείου ίδρυσης του Κινήματος, στη Νίκαια.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Σε μια φάση που η Κουμουνδούρου προσπαθεί να «ολοκληρώσει το βήμα» -όπως λένε κεντρικά στελέχη της- και να προσελκύσει

όλη τη βάση του «κοινωνικού ΠΑΣΟΚ» για να διαμορφώσει όρους εξουσίας, η εν λόγω εκδήλωση έχει κάτι από… Ανδρέα. Όχι μόνο διότι γίνεται στις 3 Σεπτεμβρίου, αλλά και διότι τα συνθήματά της, θυμίζουν τις αφίσες και τα συνθήματα που εκφωνούσε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ. Στην σχετική αφίσα, που «διαφημίζει» την εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τα συνθήματα είναι τα εξής: «Με τη Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς, στον αγώνα για «Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση».

Αυτή, όμως, δεν είναι η μόνη παραπομπή της εκδήλωσης στο παλιό ΠΑΣΟΚ. Επίσης, την εκδήλωση συνδιοργανώνει η οργάνωση «Νέος Αγωνιστής», που συνεργάζεται πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει προέλθει από τα «σπλάχνα» του ΠΑΣΟΚ. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδήλωση της Νίκαιας, ως ομιλητές, έχουν τα πάλαι ποτέ στελέχη του ΠΑΣΟΚ Μενέλαος Γκίβαλος και Νίνα Κασιμάτη. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του «Νέου Αγωνιστή», στο κομμάτι που αναφέρεται στην εκδήλωση, τονίζεται η ανάγκη ίδρυσης ενός νέου σοσιαλιστικού κόμματος, διότι «το ΠΑΣΟΚ αντιποιείται την ιστορία και τους αγώνες του λαού». «Πιστεύουμε στην αναγκαιότητα συγκρότησης ενός νέου σοσιαλιστικού κόμματος, γιατί το παλιό έχει αυτοκαταργηθεί. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ αντιποιείται την ιστορία και τους αγώνες του λαού για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατική διαδικασία. Έχει καταληφθεί από τους εγχώριους και ξένους πολιτικούς και κοινωνικούς εκπροσώπους του χρηματιστικού κεφαλαίου και του (νέο)φιλελευθερισμού. Ως δημοκράτες και σοσιαλιστές θα αγωνιστούμε στα πλαίσια ενός πλατιού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, για την εθνική, δημοκρατική, παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σελίδα του «Νέου Αγωνιστή».

Keywords
Τυχαία Θέματα