ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Ανδρέας Λοβέρδος προβαίνει στην ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας μετά την ψήφιση των νέων μέτρων -που τώρα προέχει- ενώ ήδη εκπονεί εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη. Για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ πάντως, δεν λέει κουβέντα.

Ορθάνοιχτο αφήνει πλέον το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα ο Ανδρέας Λοβέρδος, που κυκλοφόρησε σήμερα το βιβλίο του «Θέσεις

για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση». Μιλώντας στον Real FM, ο πρώην υπουργός, υποστήριξε ότι ναι μεν θα ψηφίσει τα μέτρα στη Βουλή, ως παράγοντας σταθερότητας και όχι αστάθειας, που πάντα ήταν, είναι και θα είναι, αλλά και πως οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά μιλούν συνεχώς για την αναγκαιότητα εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης και αναπτυξιακών μέτρων, χωρίς όμως να το εκπονούν.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο για να υπάρξει εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της ύφεσης», είπε, σημειώνοντας ότι η σχετική πρωτοβουλία έχει ήδη ξεκινήσει από τον ίδιο και τους συνομιλητές του, που είχαν μάλιστα συνεδρίαση προ ημερών. Υποστήριξε πάντως πως οι βουλευτές θα ψηφίσουν για τέταρτη φορά επώδυνα μέτρα, τονίζοντας πως «στο πακέτο δεν προβλέπεται τίποτα συγκεκριμένο για την ανάπτυξη», αφήνοντας να εννοηθεί πως αν συνεχιστεί αυτό και το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης δεν είναι ευοίωνο.

Ερωτηθείς για την ίδρυση νέου κόμματος, ο κ.Λοβέρδος υποστήριξε ότι «στην πολιτική δεν είμαι για να περιφέρομαι σε εκδηλώσεις» και πως για τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από τη στήριξη της χώρας. Αμέσως μετά όμως, σημείωσε ότι εφόσον χρειαστεί θα προβεί σε πολιτική πρωτοβουλία, αφήνοντας να εννοηθεί πως η ανακοίνωση νέου φορέα είναι στην τελική ευθεία. «Η αδράνεια και η φλυαρία δεν λένε τίποτα. Παραδίδουν την χώρα στα κόμματα των άκρων που δεν οδηγούν πουθενά», υποστήριξε παρατηρώντας πως οι πολίτες οδηγούνται προς ακραίες λύσεις.

Ο πρώην υπουργός απέφυγε μετ’ επιτάσεως να αναφερθεί σε οποιοδήποτε εσωκομματικό θέμα του ΠΑΣΟΚ, λέξη πάντως που δεν χρησιμοποίησε καθόλου. Όσο για τη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη στην τρικομματική κυβέρνηση, υποστήριξε ότι «δεν είναι το θέμα πώς συμμετέχεις, δεν είναι ψευδοθεσμικό το θέμα της χώρας»…

Keywords
Τυχαία Θέματα