ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Σε συνεχείς κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, αντιδρώντας στην κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Καζάνι που βράζει το ΕΣΥ, καθώς μετά τους Νοσοκομειακούς γιατρούς που προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη και επισχέσεις εργασίας από τις 17 Σεπτεμβρίου σε όλη την Ελλάδα και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ανακοίνωσαν κύκλο κινητοποιήσεων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα ξεκινήσεις με αγωνιστικές δράσεις από τα πρωτοβάθμια σωματεία στα νοσοκομεία όλης της χώρας την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 27 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας. Για την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει πανελλαδική στάση εργασίας και νέα συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, ενώ θα συμμετάσχει και στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με την κατάθεση του πακέτου των μέτρων των 11,6 δισ. ευρώ.

Πάντως, αυτή την Τετάρτη η ΠΟΕΔΗΝ διοργανώνει συσκεψη φορέων, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων των Νοσοκομειακών Γιατρών, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, τους εκπροσώπους των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, των δασκάλων, των εργαζομένων στους Δήμους αλλά και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ. Στόχος είναι ο συντονισμός των δράσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα