ΕΥΣΗΜΑ ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

22:35 6/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Για σημαντική πρόοδο όσον αφορά στη δημοσιονομική πολιτική της χώρας μας αλλά και της Ιρλανδίας όπως και της Πορτογαλίας έκανε λόγο απόψε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Συγκεκριμένα μιλώντας νωρίτερα απόψε στην τελετή βράβευσης του Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο Συνέδριο του Σαν Σουσί, στο Πότσνταμ, ο Σόιμπλε

δήλωσε ότι οι τρεις αυτές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στη δημοσιονομική τους πολιτική και πως «στον τομέα των μεταρρυθμίσεων έχουν επιτευχθεί περισσότερα από όσα θεωρούσαμε εφικτό πριν από λίγα χρόνια».

Επανέλαβε ότι είναι  πεπεισμένος για την επιβίωση του κοινού νομίσματος λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Το ευρώ είναι και θα παραμείνει σταθερό νόμισμα…όποιος επενδύει στο αντίθετο, θα χάσει».

Ωστόσο υπεραμύνθηκε της εφαρμοζόμενης διαχείρισης της κρίσης, τονίζοντας ότι «ο δρόμος είναι επώδυνος, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Έκανε λόγο για περισσότερη Ευρώπη επισημαίνοντας την ανάγκη για μια «νέα, μοντέρνα διακυβέρνηση» στην Ε.Ε, αλλά και στην εμπέδωση της κοινής δημοσιονομικής πολιτικής.

«Ο εύκολος τρόπος, μέσω δημοσιονομικής πολιτικής, δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει» δήλωσε και, μιλώντας για τη διαφορά ανταγωνιστικότητας μεταξύ των κρατών-μελών, έκανε λόγο για μεγάλο πρόβλημα που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Απέρριψε, ωστόσο, την κριτική περί καθυστερημένης αντίδρασης της ΕΕ, τονίζοντας ότι οι αγορές θα πρέπει να περιμένουν. «Δεν θα εγκαταλείψουμε τη Δημοκρατία για χάρη των αγορών» είπε χαρακτηριστικά.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα